Aleš Dryml vyhrál první závod

Autor článku:

ceska-republika.pngdryml-ales.jpgDivišov – Vítězem prvního závodu Mistrovství České republiky jednotlivců se stal před malou chvíli v Divišově Aleš Dryml se ziskem čtrnácti bodů. Porazit jej dokázal jen v sedmé jízdě Martin Málek. Druhou pozici si zajistil v rozjezdu Václav Milík, který porazil Josefa France stejně jako v základní části.

Výsledky:

1. Aleš Dryml, AMK ZP Pardubice (3,2,3,3,3) 14
2. Václav Milík, AMK ZP Pardubice (3,1,3,2,3) 12+3
3. Josef Franc, AK Markéta Praha (1,3,3,3,2) 12+2

4. Tomáš Suchánek, AMK ZP Pardubice (2,2,3,3,1) 11
5. Zdeněk Holub, AK Markéta Praha (2,3,2,2,1) 10
6. Martin Málek, AK Slaný (2,3,1,1,2) 9
7. Matěj Kůs, AK Markéta Praha (3,3,2,0,R) 8
8. Eduard Krčmář, AK Slaný (1,0,1,3,3) 8
9. Martin Gavenda, AK Markéta Praha (3,2,0,1,2) 8
10. Hynek Štichauer, AMK ZP Pardubice (1,1,1,1,3) 7
11. Michal Dudek, AK Slaný (1,0,2,2,1) 6
12. Roman Čejka, AK Slaný (0,0,2,0,2) 4
13. Ondřej Smetana, AK Markéta Praha (2,1,0,0,1) 4
14. Michal Škurla, AK Markéta Praha (0,0,1,2,0) 3
15. Filip Šitera, PDK Mšeno (0,2,R,0,0) 2
16. Jan Holub, PDK Mšeno (0,1,R,1, 0) 2
17. Jaroslav Petrák, AMK ZP Pardubice DNR

13 comments

    1. myslím, že to není podstatné ceny vstupenek. Buďme rádi, že něco také ještě u nás funguje. A byt tam někde poblíž, určitě jdu hned stadion. Nicméně, chodím do Polska na 2.ligu. a cena? na tribunu 30zl. Na Romanka memoriál stála tribuna 45zl. Ale neřeším toto.

  1. Zdravím,
    děkujeme za uznání vykonané práce. Přívětivý a čistý stadion s dobře fungující infrastrukturou je naším dlouhodobým cílem. Kvalitně udělaná závodní dráha je pak již samozřejmostí, neboť bez ní je pak tento sport mnohonásobně nebezpečný. Cena vstupenky byla 100,- Kč, děti do 150 cm tradičně zdarma stejně jako bezplatné parkoviště hned vedle stadionu. Barevný program o formátu A5 stál 20,- Kč.

    1. Doplňující informace. Všechny informace ohledně divišovské ploché dráhy dlouhodobě směřujeme na: http://www.facebook.com/speedwaydivisov?ref=hl kde dlouho dopředu byly avízovány ceny vstupenek. Tento web se nám lépe adminiustruje a proto jsme ho upřednostnili oproti původním stránkám http://www.speedwaydivisov.cz . Rádi na FB stránkách přivítáme další příznivce ploché dráhy.

    2. Máte pane Trojánku naprostou pravdu a plně s Vámi souhlasím. Je vidět, že jsou ještě místa, kde mají lidé v hlavě rozum, který také používají a to se mi líbí. Úplně nerozhoduje kolik člověk zaplatí za vstupné, samozřejmě v rozumném rozpětí. Kdo z nás má taky zbytečné „kačky“ navíc. Ale líbí se mi, že píšete o kvalitně udělané dráze hlavně pak ve spojitosti s bezpečím kluků a hlavně, že to také tak je. Když to jde, rád se do Divišova vracím i když to mám jaksi z ruky. Jenže v době, kdy peněz není skutečně nazbyt zaplatí člověk rád za kvalitu a ta právě u Vás je.
      Mšeno mám téměř u ruky. Už je tomu pěkná řádka let, kdy jsem tu jako kluk přivoněl k ploché dráze. Co se tu ale odehrává za poslední roky a hlavně poslední letošní závody přestává být plochou dráhou.Já bych řekl, že už je to na rozhraní mezi speedway a motokrosem, případně za 160Kč přehlídka volných jízd traktorů.
      Ono se říká, že člověk není tak bohatý, aby si mohl kupovat levné věci. Jenže draze zaplatit za nekvalitní zboží je ještě horší volovina.
      Takže Vám přeji, aby to v Divišově alespoň takto klapalo dál a ať se daří.

      Mirek

    1. Nástup měl být v 15:00 hodin. Jury rozhodla že, budou dva tréninky a mezi úprava dráhy. Proto se nástup odložil o 15 minut. Což není z mého pohledu zásadní problém. Jinak nástup byl delší, neboť se prezentovali závodníci 125ccm. A udělat pár vzpomínkových fotek je docela hezké jak pro všechny jezdce tak případně pro diváky. Pokud chceme mít nové mladé jezdce, tak také musíme pro nábor něco udělat. Proto jsme alespoň finálovou část MČR 125ccm na malé dráze směřovali také do hlavního závodu. Tím se také start posunul, ale s tím jsme počítali. Myslím, že finále A malého závodu se muselo líbit. Tři předjetí ve 4 kolech a projetí cílem v rozmezí pár decimetrů je skvělé viz video:
      http://www.youtube.com/watch?v=22VPkjHO9gw&feature=em-upload_owner
      Tolik na vysvětlenou k opožděnému začátku tohoto závodu. Nedomnívám se, že je to u nás pravidlem, ale mohu se mýlit. Ono je také zavádějící co vlastně uvádět na plakát? Začátek tréninku, nástup, nebo start? Já uvádím nástup, což si myslím že je optimální. Chci jen podotknout, že zrovna na ploché dráze je čas velmi velmi problematický. Stačí dva tři pády, trochu deště a jste na závodě o tři hodiny déle ani nemrknete okem. Viz sobotní finálová jízda Michaely Krupičkové ve Vechtě. Při finálové jízdě byl pád, pak začalo pršet a finále se jelo o tři hodiny později. Ale tím nechci nijak omlouvat to, že nástup byl opožděn. Což je samozřejmě pravdou a omlouvám se za to.

  2. Tuhle se tady někde kritizovaly výkony Suchánka a ejhle, on je čtvrtý. Myslím že by si zasloužil zas pro změnu pochvalu.

    Co se týká 100 Kč vstupného, tak to je lidová cena ve srovnání s kinem, divadlem, koncertem, hokejem. Navíc kolik závodů se na jednom stadionu jede ? Někde 2, někde max. 10. Zkuste zaplatit vstupné za celou hokejovou sezonu extraligy. Troufám si říci s jistou nadsázkou, že na vstupné ploché dráhy naspoří i bezdomovec a to nemyslím nějak zle.
    Plochá dráha má smůlu, že se jezdí v malých městech, (Mšeno, Divišov, Slaný, Březolupy, Svitavy). Tam není ten divácký potenciál a cesta ze vzdálenějších míst stojí diváky několikanásobek vstupenky a to je ještě umocněno tím, že většinou nelze použít kvůli nevhodně stanovenému začátku či konci závodu hromadnou dopravu – si už každý rozmyslí. To považuji za daleko větší neštěstí než výši vstupného.
    Vstupné bych klidně zvýšil , ale závody bych importoval po republice za diváky, aby byli lidem dostupné, vracel bych se tam, kde to má divácký ohlas . Já vím – námitka bude že nejsou vhodné bezpečné dráhy, ale s tím si musí poradit odborníci, ne diváci.

  3. Děkuji všem kteří dokázali ocenit práci, která byla v Divišově udělána. Máme připravenu řadu vylepšení pro příští rok a tak doufáme, že se alespoň některá podaří zrealizovat. Pana Lubinu však svojí odpovědí asi znovu zklamu, neboť se domnívám tak jak jsem již zde kdysi napsal, že pořádat závody na jiných místech než k tomu vybudovaných je veliké dobrodružství. A jsem skálopevně přesvědčen, že tudy cesta opravdu nevede. Cesta pro českou plochou dráhu je v systematickém budování členské a jezdecké základny každého klubu, kvalitním vedení klubu a v poctivé práci. Odjíždím se podívat na naše juniory do Pardubic a zítra mířím po delší době do Mšena na Extraligu. Pokud to jde, rád vše vidím na vlastní oči, neboť jen tak mohu posoudit co je na kterém výroku pravdy. Užívejte si hezkých závodů a těšte se z úspěchů.

Zanechte komentář: