Václav Milík získal kontrakt v Británii

Autor článku:

milik_vaclav.jpgpoole.gif    Ještě před Štědrým dnem dal Václav Milík sobě a svým fanouškům vánoční dárek v podobě smlouvy s úřadujícím mistrem britské   Elite League týmem Poole Pirates. Přestože dvacetiletý Vašek zatím neměl mnoho příležitostí závodit na britských ostrovech,  letos už na domovském stadionu “ Pirátů“ na Wimborne Road startoval. Bylo to při závodě Grand Prix Challenge, ve kterém vyjel pět bodů a výrazně na sebe upozornil majitele a promotera Poole Pirates Matta Forda.

Již v minulé sezoně doporučoval Vaška do týmu Maciej Janowski, ale až v těchto dnech se jeho angažování stalo skutečností. Matt Ford ( u kterého bude Václav při svém pobytu v Poole i bydlet) věří, že až si Václav zvykne na krátké britské dráhy ( Wimborne Road – 300 metrů) , může se stát důležitou součástí týmu.

Poole Pirates jsou pětinásobní vítězové Elite League z let 2003, 2004, 2008, 2011 a letošního roku. U prvního titulu byli v týmu i bratři Drymlové. Poté co z britské nejvyšší soutěže rezignoval Chris Holder se v týmu, který vede Neil Middleditch, stal kapitánem Darcy Ward. Dalšími jezdci pro příští sezonu jsou Maciej Janowski, Australan Josh Grajczonek a jako rezervy dva závodníci z National League: Kyle Newman a Lee Smart. Před doplněním sestavy o posledního člena je družstvo velice mladé, když věkový průměr má 22 let.

Zanechte komentář: