Zdeněk Simota se vrací na britské ostrovy

Autor článku:

plymouth_devils_1.jpg    Po šestileté pauze se v britské ligové soutěži znovu objeví 28 letý Zdeněk Simota. Jihočeský závodník podepsal smlouvu s celkem Premier League  Plymouth Devils. K dohodě došlo na poslední chvíli, neboť původně nasmlouvaný Australan Alex Davies prozatím nedostal pracovní povolení ve Velké Británii. Ve věkově mladém týmu Devils budou Zdeňkovými kolegami Ben Barker, dánský junior Rasmus Jensen, Kyle Newman, maďarský junior Roland Benkö, Fin Kalle Katajisto a Ben Reade.

Již tuto sobotu se bude v Plymouthu konat tzv. Press Day, kdy proběhne oficiální představení a focení týmu a později i trénink na kraťoučké dráze (216 metrů) St. Boniface Arena. Zdeněk si tak bude moci poprvé vyzkoušet svoji novou domovskou dráhu. Poté ho už v úterý 25. března čeká první letošní utkání v Peterborough.

Zdeněk “ Sam“ Simota v minulosti závodil na britských ostrovech za Reading Racers ( Bulldogs) v letech 2005 – 2007 a rok 2008 hájil , až do jeho těžké havárie 1. května v Miškolci, barvy Peterborough Panthers v Elite League. V dalších letech Zdeněk v Británii závodil jen sporadicky.

Letos si do své základny v oblíbeném Readingu veze i motocykli, které si tam nastaví na technické britské ovály a snad mu pomohou i k dobrým výsledkům.

Zanechte komentář: