Milan Špinka nominoval reprezentační družstvo na SWC

Autor článku:

Manažer státní plochodrážní reprezentace Milan Špinka nominoval družstvo pro nadcházející seriál závodů mistrovství světa družstev na ploché dráze. Český tým budou tvořit Aleš Dryml, Josef Franc, Václav Milík a Eduard Krčmář, náhradníkem je Tomáš Suchánek.

„Tým je složen ze dvou mladých velkých nadějí naší ploché dráhy a dvou zkušených jezdců a shodou okolností koresponduje s výsledkem posledního individuálního mistrovství republiky. Jsem rád, že mohu dělat takzvanou generační výměnu za pochodu a vedle dvou dlouholetých opor Aleše Drymla a Josefa France zařadit dva jezdce z úspěšné juniorské reprezentace posledních dvou let. Milík a Krčmář jsou tahouny týmu, který získal tři bronzové medaile v mistrovství světa a Evropy juniorských družstev. Svoji výkonnost dokázali i v závodech mezi seniory, patří k předním jezdcům svých extraligových týmů a pokud se navíc prosazují v britské a polské lize je potřeba jim dát šanci,“ řekl o své nominaci Milan Špinka.

Česká reprezentace vstoupí do soutěže 29. července ve švédském Västerviku a jeho soupeři v tomto semifinálovém závodě budou kromě domácího týmu reprezentace Dánska a Lotyšska. Přímo do finále v polské Bydgoszczi , které se uskuteční 2. srpna postoupí vítěz tohoto závodu. Týmy na druhém a třetím místě se o postup do finále budou moci pokusit ještě ze závodu Race Off, který se na polské dráze uskuteční poslední červencový den.  Druhé semifinále se jede v britském King´s Lynn 26. července a jeho účastníky budou týmy Velké Británie, Austrálie, USA a Itálie.

zdroj: Petr Moravec
foto: Petr Makušev