Již zítra pojedou naši reprezentanti semifinále SWC ve Västerviku

Autor článku:

Po sobotním úvodním semifinále Světového poháru (SWC), ve kterém v King´s Lynn využila Velká Británie výhody domácí dráhy a postoupila přímo do finále, bude zítra ve švédském Västerviku na programu druhé semifinále, které určí dalšího finalistu a dva týmy postupující do Race Off. Závod na krátké dráze (296 m) ve Stena Areně začne po 19. hodině a utkají se v něm domácí Švédové, Dánové, Lotyšové a čeští plochodrážníci. Naše reprezentační družstvo, ve složení: kapitán Aleš Dryml,Josef Franc a junioři Václav Milík s debutujícím ve SWC Eduardem Krčmářem, už je na místě a jezdci doufají, že se jim podaří při tréninku, je naplánován na 12. hodinu, dobře naladit stroje na zdejší specifickou dráhu.

Podle papírových předpokladů, by čeští reprezentanti měli soupeřit o postupové místo do Race Off s lotyšským výběrem. Lotyšský tým v loňském Race Off v Praze po výborném výkonu obsadil třetí místo a nechal za sebou Velkou Británii. V letošním ročníku vystoupí v obdobné sestavě: kapitán Maksims Bogdanovs, Kjastas Puodžuks, Andžejs Lebeděvs. Jen zraněného Vjačeslava Giruckise zastoupí junior Jevgenijs Kostigovs, ale dá se předpokládat, že se ho ostatní členové budou snažit co nejvíce zastupovat.

Dánský manažer Anders Secher nenominoval ani jednu z hvězd GP, ani Nicki Pedersena, N. K. Iversena či Kennetha Bjerre, ale vsadil na jiné zkušené závodníky: kapitána Hanse Andersena, Bjarne Pedersena, Madse Korneliussena a letos výborně jezdícího Petera Kildemanda. Uvidíme jestli se Dánům vyplatí šetřit si své hvězdy až na finále.

Jejich plány se budou snažit překazit domácí Švédové, kteří ale také nebudou startovat v úpně nejsilnějším složení, neboť Fredrik Lindgren letos rezignoval z reprezentace ve Světovém poháru. Švédský manažer Stefan Andersson nominoval jako kapitána Andrease Jonssona, v poslední době výtečně jedoucího Thomase H. Jonassona, Petera Ljunga a překvapivě juniora Olivera Berntzona.

 

29.7. 19.00 SWC – Semifinále 2, Västervik- Stena Arena

Sestavy:

Česká republika ( červená)
1. Václav Milík
2. Aleš Dryml (kapitán)
3. Josef Franc
4. Eduard Krčmář
Manažer: Milan Špinka

Lotyšsko
(modrá)
1. Maksims Bogdanovs (kapitán)
2. Kjastas Puodžuks
3. Andžejs Lebeděvs
4. Jevgenijs Kostigovs
Manažer: Vladimir Rybnikov

Dánsko (bílá)
1. Hans Andersen (kapitán)
2. Bjarne Pedersen
3. Peter Kildemand
4. Mads Korneliussen
Manažer: Anders Secher

Švédsko (žlutá)
1. Thomas H. Jonasson
2. Oliver Berntzon
3. Peter Ljung
4. Andreas Jonsson (kapitán)

Manažer: Stefan Andersson

————————————————-

zdroj: monsterenergyswc.com

Foto: Petr Makušev