Greg Hancock poprvé v historii nepojede Grand Prix

Autor článku:

Greg Hancock od vytvoření seriálu MS v roce 1995 startoval ve všech 177 závodech Grand Prix. To se, ale změní dnes po 19. hodině v dánském Vojens, kde se pojede desátý díl letošního ročníku. 44 letý Greg Hancock utrpěl zlomeninu v levé dlani při pádu s N. K. Iversenem při poslední GP v Gorzówě. Doma ve Švédsku podstoupil operaci a následné léčení. Včera zde také poprvé zkusil trénink na motocyklu, ale při něm zjistil, že dnešní turnaj bude muset vzdát.

Grega nahradí původně první traťová rezerva junior Nikolaj Busk Jakobsen. Dalšími stálými účastníky seriálu, kteří se na dráze vybudované Ole Olsenem dnes nepředstaví jsou distancovaný Darcy Ward a v Gorzówě zraněný Niels Kristian Iversen, pro kterého letošní sezona skončila. Zastoupí je dánští mladíci Mikkel Bech a Michael Jepsen Jensen, který vyhrál poslední Grand Prix ve Vojens v roce 2012 a zároveň drží rekord zdejší dráhy.

Neúčastí Grega Hancocka zůstává stále otevřený boj o mistrovský titul i všechny medaile. Druhý v celkovém pořadí Tai Woffinden, ztrácí na Grega čtrnáct bodů, včera ve Vojens trénoval a je po zlomeninách na obou rukou tentokrát připraven v závodě vystartovat. Třetí v pořadí Nicki Pedersen se také musel vypořádat s úrazem. Vykloubené rameno již má v lepším stavu a ve středu pomohl Holstedu k vítězství v dánské Superlize. Hned o bod za ním je čtvrtý Krzysztof Kasprzak a šanci na medaili má i pátý Matej Žagar.

V dnešním závodě se představí hned sedm dánských jezdců. Kromě zmíněných Nicki Pedersena, Mikkela Becha, Michaela Jepsen Jensena a Nikolaje Buska Jakobsena také divoká karta Peter Kildemand, Kenneth Bjerre a jako traťová rezerva jeho mladší bratr Lasse.

 

13.9. 19.00  Nordická GP, Vojens (300 m), rozhodčí: Marek Wojaczek

1. Martin Smolinski (D)
2. Tai Woffinden (GB)
3. (Greg Hancock (USA) ) – 17. Nikolaj Busk Jakobsen (DK)
4. Chris Holder (AUS)
5. Jarosław Hampel (PL)
6. Kenneth Bjerre (DK)
7. Nicki Pedersen (DK)
8. Andreas Jonsson (SWE)
9. Krzysztof Kasprzak (PL)
10. Chris Harris (GB)
11. Matej Žagar (SL0)
12. Mikkel Bech (DK)
13. Fredrik Lindgren (SWE)
14. Troy Batchelor (AUS)
15. Peter Kildemand (DK)
16. Michael Jepsen Jensen (DK)

Náhradník:

18. Lasse Bjerre (DK)

———————————————-

zdroj: speedway.gp, sportowefakty.pl