Hodně zajímavý Wilmersdorf

Autor článku:

Výsledky z víkendového Mistrovství světa družstev na ledové ploché dráze jsme Vám již přinesli v článku „Klatovští s Hutou jsou bronzoví„. V dnešním článku se ohlédneme za celým víkendem díky našeho redaktora Mirka Köveslygetyho, který nechyběl přímo v místě dění.

Fotografie0732Hodně zajímavého bylo tentokrát k vidění v Berlíně Wilmersdorfu a to po celé čtyři dny. Výsledky pochopitelně čtenáři už znají a tak jen několik postřehů. Hned ve čtvrtek byl velmi zajímavý německý šampionát, který pořadatelé trochu pokazili tím, že zahraniční jezdce již předem vyřadili z pořadí. Nevím, proč by nemohlo být mezinárodní mistrovství Německa. Ke startu byl totiž mimo jiné pozván šedesátisedmiletý Posa Serenius, prý jako na rozlučku. Ale to bych bral s rezervou. Způsob, jakým Posa všechny soupeře deklasoval, byl náramný a zisk patnácti bodů mluví za vše. V jízdě s Bauerem odstartoval domácí jezdec lépe a po celá dvě kola eliminoval seveřanovu nejsilnější zbraň, když jej nepustil k vnitřní straně oválu. Potom mu tam však malou mezeru nechal a v tu ránu byl Posa první a ještě mu nadělil sto metrů. Že by Bauer po projetí cílem dlouholetému soupeři pogratuloval, to ani náhodou. Obdobná byla i jízda s velkou nadějí německé ploché dráhy Hansem Weberem mladším. Mistrem Německa se stal Bauer, ale poslední jízdu prohrál právě s Weberem. Ten kdyby v lehké jízdě v jasné vedoucí pozici neupadl, by měl stejně bodů jako Bauer a následoval by rozjezd.

Ještě jeden muž v tomto závodě zaujal. Mladý a zcela neznámý Rakušan Manuel Seifert. Jezdil v kombinéze Zorna i na jeho motocyklu, v závodě nasbíral 10 bodů a skončil šestý. Nad jeho výkonem chvílemi zůstával rozum stát. Nebo jste snad toto jméno již slyšeli? Škoda, že k tomuto závodu nedostali pozvánku naši jezdci.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMS družstev pak dopadlo podle papírových předpokladů, ale k vidění bylo také hodně zajímavého, i když pochopitelně třeba jízda Rusů se Švýcary moc emocí prostě přinést nemohla. Ale kdyby byl jinak zkušený rozhodčí Marek Wojaczek v neděli pozorný, viděl by právě v této jízdě, že se na protilehlé straně Danil Ivanov dost výrazně dotkl balíků slámy. Pokud by jej vyloučil, měli by po skončení online casino závodu Rusové stejně bodů jako Rakušané. Svědčí to ale také o tom, že i v této jízdě Krasnikov s Ivanovem mezi sebou bojovali. Ta řevnivost mezi Ruskými jezdci prostě je. K vrcholům obou dnů nesporně patřila 35. Jízda, tedy souboj Rusů s Rakušany. Nejde snad ani o to, že Zorn se Simonem při diskvalifikaci Krasnikova vyhráli 4 : 2, ale o to jak Simon oba dva soupeře v poslední zatáčce předjel. To se moc často nevídá.

Bratři Klatovští podali krásný sebevědomý výkon a získali jasně bronz. Základ k tomu úspěchu položili již v sobotu, kdy porazili Němce 5 : 1 a po prvním dnu vedli nad Švédy o čtyři body. V neděli pak tento náskok ještě o bod navýšili. Sympatické bylo, když už bylo rozhodnuto, nasazení Lukáše Hutly do poslední jízdy s Rakušany, v níž se určitě neztratil. Švédové učinili velmi razantní krok v omlazení svého týmu. Přesto že by se Sereniusem a Svenssonem starším měli asi k medaili blíž, vyslali do boje mládí, což se jim určitě časem musí vrátit. Posuďte sami Daniel Henderson (narozen 1991), Niclas Kallin Svensson (1990) a Ove Ledsrtröm (1997).

foto: Mirek Köveslygety, Jespre Veldhuizen

Zanechte komentář: