Několikanásobný mistr světa proti vítězi Zlaté přilby

Autor článku:

Jurica Pavlic vyhrál v Pardubicích letošní ročník tradiční Zlaté přilby. Chorvat bude v České republice závodit i v pondělí, kdy se představí v Praze na Markétě při Memoriálu Luboše Tomíčka proti jedné z největších hvězd současné světové ploché dráhy, Dánovi Nicki Pedersenovi.

 

Léta bylo tradicí, že den po Zlaté přilbě v Pardubicích následovala neoficiální odveta při pražském Tomíčkově memoriálu. Po roce 2008 však pražští pořadatelé volili dřívější termín pro svůj populární závod. Nyní se tradice vrací a oba závody se konají v navazujícím termínu.

 

Pražští organizátoři samozřejmě chtěli mít na startu i vítěze z Pardubic, a tak se pro pondělní 47. Tomíčkův memoriál dohodli s patnácti závodníky. Šestnácté místo zůstalo rezervováno právě pro nového majitele zlaté přilby.

 

Nakonec to však nebylo potřeba, na východě Čech totiž překvapivě vyhrál Chorvat Jurica Pavlic, který už byl mezi patnáctkou potvrzených účastníků v Tomíčkově memoriálu. Pavlic bude v Praze obhajovat druhé místo z loňského ročníku.

 

Odpadly i záložní varianty, neboť v Pardubicích druhý Australan Troy Batchelor do Prahy nemůže, protože startuje v britské lize. Na třetím místě dojel do cíle finále Němec Martin Smolinski, ale i on už ve startovní listině Tomíčkova memoriálu je.

 

Volba tak padla na Poláka Patryka Dudka, smutného hrdinu pardubického závodu. Dudek na Zlaté přilbě prošel celým závodem bez porážky, ve finále jasně vedl, ale v posledním šestém kole odstoupil kvůli přetrženému řetězu.

 

Závod startuje na Markétě v 19 hodin.

 

 

Startovní listina 47.Memoriálu Luboše Tomíčka

 

 

1 Patryk Dudek (Polsko)

 

2 Rohan Tungate (Austrálie)

 

3 Nicki Pedersen (Dánsko)

 

4 Josef Franc (Česká republika)

 

5 Jurica Pavlic (Chorvatsko)

 

6 Norbert Magosi (Maďarsko)

 

7 Eduard Krčmář (Česká republika)

 

8 Przemyslaw Pawlicki (Polsko)

 

9 Ben Barker (Velká Británie)

 

10 Václav Milík (Česká republika)

 

11 Martin Vaculík (Slovensko)

 

12 Martin Smolinski (Německo)

 

13 Jacob Thorssell (Švédsko)

 

14 Matěj Kůs (Česká republika)

 

15 Zdeněk Holub (Česká republika)

 

16 Renat Gafurov (Rusko)

 

17 Ondřej Smetana (Česká republika)

 

18 Michal Škurla (Česká republika)

 

Zanechte komentář: