Prague Open startuje dnes

Autor článku:

Praha – Volný plochodrážní závod Prague Open má podobně jako v minulých letech před sebou jeden hlavní cíl – napovědět před Grand Prix České republiky o formě domácích závodníků. 

Pořadatel závodu má k dispozici tři místa, jedno pro divokou kartu a dvě pro náhradníky. Nejlépe postavený český jezdec v závodě Prague Open má jistotu, že bude při jubilejní dvacáté Grand Prix České republiky stát 25. června po boku nejlepších plochodrážníků světa. Je mu totiž garantována pozice minimálně prvního náhradníka. Je však zřejmé, že onen nejlépe postavený Čech si i výrazně zvýší naděje na prestižní divokou kartu.
V sobotu 9. dubna bude na Markétě k vidění kompletní domácí elita doplněná o zajímavá zahraniční jména. Držitel posledních dvou divokých karet Václav Milík bude opět hlavním favoritem.  Na divokou kartu si opět brousí zuby i Matěj Kůs, jenž opět bude chtít prokázat, že na Markétě bývá jen velmi těžko k poražení. Bez šancí jistě není ani protřelý Josef Franc, který sedmým místem z roku 2012 stále drží nejlepší český výsledek posledních let.
Hlavní závod začíná v 15 hodin, součástí programu je však i klání národního šampionátu na malé dráze se startem ve 13 hodin. Sobotní odpoledne je příznivým časem pro rodiny s dětmi, mládež do 14 let má na závod vstup zdarma, zároveň obdrží při vstupu na stadion malý dárek. Součástí budou atrakce pro děti a mládež v rámci projektu „Podpora zájmu mládeže o bezpečný motocyklový sport“, skákací hrad, jízdy na malých elektromotorkách a představení programu autoškol a BESIP.

Děti mají vstup zdarma a obdrží od plochodrážníků malý dárek!

Startovní listina závodu Prague Open:
1. Michal Dudek, AK Slaný
2. Josef Franc, Markéta Praha
3. Ondřej Smetana, Markéta Praha
4. Henk Koonstra, Holandsko
5. Tomáš Suchánek, ZP Pardubice
6. Jan Holub, PK Plzeň
7. Michal Škurla, Markéta Praha
8. Patrik Mikel, AK Březolupy
9. Michel Hofmann, Německo
10. Hynek Štichauer, ZP Pardubice
11. Mark Helmhout, Holandsko
12. Václav Milík, ZP Pardubice
13. Matěj Kůs, Markéta Praha
14. Patryk Dolny, Polsko
15. Eduard Krčmář, AK Slaný
16. Victor Trofimov, Ukrajina

Foto Michal Kohout

Zanechte komentář: