Kopřivničtí jdou jasně za svým cílem

Autor článku:

Že to kopřivničtí myslí vážně dokazuje i kus práce, který už za sebou místní klub má. Obrovský počet brigádnických hodin na letním stadiónu mají za sebou členové klubu, který vzal příležitost za pačesy a daří se jim to. Na obnově oválu v Kopřivnici se pracuje vždy úterý, čtvrtek a víkendy. Ani v ostatních dnech se nezahálí a zajišťují se ostatní záležitosti.

Mantinely na letním stadiónu jsou k nepoznání. Téměř po celé délce oválu jsou již odstraněny staré dřevěné bariéry, jsou natřené konstrukce a nahozené zpět gumy, které budou tvořit novou bariéru. Namontovány jsou i latě na horní část hrazení, které zajistí bezpečnost. Klub má již zajištěny i dvě alternativy pro zakrytí mantinelů v zatáčkách, tak zvané „nafukovačky“.

I prvomájové pondělí bylo na ovále a v depu rušno. Mimo dopolední brigádu se v depu objevilo vedení klubu s mnoha dalšími členy. “ Firma Shupa nám propůjčila motocykl pro mládež v kubatuře do 125 ccm, za což jí patří velký dík. Tento den jsme stroj vzali na stadión, aby si ho mohli osahat naši noví zájemci o tento sport, kterých postupně stále přibývá. Máme už i zájemce z řad starších kluků na pětistovku, kterým jsme prozatím domluvili svezení v nedalekých Březolupech, jelikož náš ovál prochází rekonstrukcí. Dokonce se nám přihlásil i jeden zájemce do dalšího odvětví ploché dráhy nazvaného Flat track, který letos také v Kopřivnici pojedeme.“ říká místo předseda klubu Richard Dufek.

V tomto týdnu se začalo pracovat i na navážení nového materiálu a jeho následné promíchání se stávajícím povrchem. „S návozem nám podala pomocnou ruku Tatra Truck Kopřivnice a JM Stavby, která nám bude z jakubčovického lomu materiál přivážet. Poté bude potřeba povrch srovnat a řádně uválcovat. Začátkem června bychom už chtěli uskutečnit první testování dráhy, na které nám přislíbili účast někteří jezdci ze slovenské Žarnovice, Březolup, ale i z jiných koutů republiky. “ říká Dufek.

První letošní závod je v Kopřivnici v plánu 2. července a jedná se o Přebor České republiky jednotlivců, jenž bude doplněn o Memoriál Michala Matuly, jehož tradici by chtěli v místním klubu zahájit. „Mělo se jet původně už 25. června, ale přesunuli jsme to o týden později. Jde nám o co nejlepší startovku, třeba i s mezinárodní účasti, což nám pozdější termín zajistí. Hlavně však jde o nafukovačky, které převezeme z Mariánských lázní, kde se však jede v sobotu 24. června a přesun Airfencí bychom nestihli.“ říká Tomáš Wanke z AK Plochá dráha Kopřivnice.

Zanechte komentář: