V Kopřivnici pokračuje Pohár přátelství

Autor článku:

Mezinárodní závod družstev Speedway Friends Cup, neboli Pohár přátelství pokračuje třetím kolem v severomoravské Kopřivnici. Zatím jsou odjeta dvě kola a to v Maďarsku a na Ukrajině. Pohár přátelství vyvrcholí tento víkend třetím kolem u nás v Kopřivnici a v neděli pak poznají celkového vítěze v Žarnovici. V celkové klasifikaci zatím vedou jezdci pražské Markéty.

Domácí tým, tedy tým Markéty Praha bude spoléhat na zkušené borce Ondru Smetanu a Michala Škurlu, které doplní české juniorské duo Petr Chlupáč a taky účastník finálové série Mistrovství světa juniorů Filip Háje co by letošní juniorský mistr ČR.

Slovenský tým z Žarnovice představí kromě své hvězdy Martina Vaculíka to nejlepší, co mají doplněno o Milena Maneva z Bulharska. Těšit se tak můžeme na Davida Pacalaje, Michala Tomu, který tady předvedl skvělou jízdu při srpnovém Přeboru, či v Kopřivnici dobře známého Jakuba Valkoviče a v Kopřivnici nováčka Jána Mihálika.

Třetím týmem je tým maďarského Nagyhalasz, v jehož sestavě se představí velezkušený několika násobný mistr Maďarska Norbert Magoši. Doplní jej mladí Roland Kovacz a Dennis Fezekas. Trojici maďarských jezdců doplní další ostřílený jezdec. Ukrajinská posila není nikdo jiný než Andrej Kobrin, velmi zkušený plochodrážník z Ukrajiny.

Posledním týmem, je tým již vzpomínaného Stanislava Mělničuka, ukrajinské Speedway Rovno. Bašta ukrajinské ploché dráhy nasazuje do bojů Stanislava Mělničuka, velké juniorské naděje Marka Levišyna, Vitalije Lysaka a Vitalije Kovala.

Vyloučen není ani start dvou našich juniorů. Jan Macek a Roman Marek jako traťové rezervy mohou zasáhnout do bojů v podstatě kdykoliv.

Celé odpoledne vyvrcholí finálovou jízdou třetího memoriálu Michala Matuly, ve které se utkají nejlepší jezdci každého týmu.

Závod startuje ve 14 hodin. 

Startovní listina:
Markéta Praha (Česká republika):
1. Petr Chlupáč
2. Filip Hájek
3. Daniel Klíma
4. Michal Škurla
5. Ondřej Smetana (kapitán)

SC Žarnovica (Slovensko):
1. Ján Mihálik
2. Milen Manev
3. Michal Tomka
4. David Pacalaj (kapitán)
5. Jakub Valkovič

ST Nagyhalsz (Maďarsko):
1. Dennis Fezekas
2. Roland Kovacz
3. Norbert Magoši (kapitán)
4. Andrej Kobrin
5. – zatím neobsazeno –

SC Rovno (Ukrajina):
1. Vilajij Koval
2. Stanislav Mělničuk
3. Marko Levišyn
4. Vitalij Lysak
5. – zatím neobsazeno –

Zanechte komentář: