Čeští junioři budou účastníky „Druźynowych Mistrzowstw Polski Juniorow“

Autor článku:

Polská plochá dráha patří bezesporu k tomu nejlepšímu v tomto sportovním odvětví. Podle mnoha odborníků je vůbec nejlepší. Extraligová soutěž v této zemi je nazývána nejlepší ligovou soutěží světa a oprávněně. Průměrnou návštěvnost 12265 diváků na tyto závody mnoho sportovních odvětví a soutěží světa nemá obdoby. Startují v ní totiž nejlepší jezdci této disciplíny. Vzhledem k tvrdým pravidlům musí každý klub dbát o výchovu mladých jezdců, protože junioři jsou součástí této soutěže a mnohdy jejich výsledek rozhoduje o výsledku závodu.

Do samostatné juniorské soutěže družstev je přihlášeno celkem 24 družstev a poprvé v historii dostanou možnost měřit své síly s těmito nejlepšími polskými jezdci i ti zahraniční. Našim představitelům se podařilo účast v této soutěži domluvit a naše účast bude zaměřena na přípravu juniorské reprezentace. Ve spolupráci s kluby AK Markéta Praha, AMK ZP Pardubice a WALBO RAILWAY Kopřivnice se představí naši nejlepší junioři pod vedením Filipa Šitery.  Sestavu pro každý ze závodů bude určena po dohodě manažerů zúčastněných celků a také bude brán zřetel na potřeby školní docházky jednotlivých jezdců.

V každé základní skupině se představí celkem šest družstev a ta naše je opravdu exklusivní. Úřadující mistr Polska z Leszna, druhý vicemistr z Wroclawi (v kádrech těchto týmů jsou poslední juniorští mistři světa) a přední týmy dalších polských ligových soutěží z Rybniku, Ostrowa a Opole. Všechna družstva pořádají vždy dva závody, ty v České republice se uskuteční na dráze v Pardubicích. Do dalších bojů postupují vždy tři nejlepší týmy.   

7. 5. Opole

8. 5. Ostrow

20. 5. Pardubice

21. 5. Rybnik

28.5. Leszno

29. 5.. Ostrów


4. 6. Opole

5. 6. Wrocław

18. 6. Pardubice (alternativa Praha)

19. 6. Rybnik

25. 6. Leszno

26. 6. Wroclaw

foto: Radim Pustějovský

Zanechte komentář: