Změny v českém plochodrážním kalendáři

Autor článku:

Koronavirus už zasáhl i český plochodrážní kalendář. V souvislosti se současným vývojem situace nejenom v České republice, ale i v zahraničí a s ohledem na vydaná mimořádná opatření státními orgány je nutné přijímat adekvátní opatření v oblasti předcházení rizikům spojeným s nákazou koronavirem SARS-CoV-2 způsobujícím onemocnění COVID-19. Proto muselo proběhnout několik změn v termínovém kalendáři české ploché dráhy, které učinili pořadatelé závodů na ploché dráze k 25.3.

AMK ZP Pardubice v AČR překládá závod Mezinárodního mistrovství České republiky Flat track v jehož rámci měl být uskutečněn Závod veteránů EVS z původního data 18. 4. 2020 na druhou polovinu roku 2020. Náhradní termín bude oznámen později a je samozřejmě závislý na vývoji situace v České republice.

AK Slaný v AČR překládá závod Přeboru České republiky v jehož rámci měl být uskutečněn Závod MČR na krátké a klasické dráze juniorů ve třídě do 125 ccm z původního data 18. 4. 2020. Náhradní termín bude oznámen později a je samozřejmě závislý na vývoji situace v České republice.

AK Markéta Praha při PSK Olymp Praha ruší Volný závod Prague Open v jehož rámci se měl uskutečnit závod MČR na krátké dráze dne 19. 4. Tento závod se ruší bez náhrady.

AK Dvišov ruší Volný závod Evropské série juniorů ve třídě do 250 ccm, který se měl uskutečnit dne 3. 5. Tento závod se ruší bez náhrady.

Další změny v kalendáři závodů budou s pořadateli projednány dne 14. 4. 2020.

Termíny závodů mistrovství světa a Evropy řeší v současné době pořadatelé prostřednictvím zástupců AČR ve sportovních komisích s příslušnými představiteli FIM a FIME. 

zdroj: Petr Moravec

Zanechte komentář: