Česká plochodrážní sezóna je u konce a všichni Mistři ČR jsou známí

Autor článku:

Komise ploché dráha AČR konstatuje, že Vláda České republiky, která vydala na začátku měsíce října další balík krizových opatření, kterým reagovala na nepříznivý vývoj epidemické situace a rostoucí počet nakažených nemocí covid-19 v podstatě zastavila sportovní činnost v disciplíně plochá dráha pro letošní rok. Komise děkuje touto cestou všem organizátorům a jezdcům, že přes všechny problémy v letošní sezóně bylo uspořádáno 38 mistrovských a přeborových podniků. Na základě výše uvedených skutečností Komise svým rozhodnutím uzavírá sportovní sezónu 2020 s následujícím závěrem.

Mistrem České republiky jednotlivců se stal v jediném závodě v Plzni Eduard Krčmář. Ten také letos získává přebornický titul v českém přeboru.

Z juniorských titulů ať už do 19 či 21 let se raduje Daniel Klíma.

V Extralize družstev se podařilo odjet pouze tři podniky a jako celkový vítěz z nich vychází AK Markéta Praha.

Markéta Praha B se raduje z výhry v 1. lize družstev, kde se podařilo odjet pouze dva závody.

Markéta Praha vybojovala titul i v družstvech juniorských.

Mistrovství České republiky dvojic, které bylo v plánu na dráze ve Slaném se neuskutečnilo a letošního mistra nevyhlásíme.

Juniorský šampionát v kubatůře do 250 ccm odjel úctyhodných osm závodů a z titulu se raduje Jaroslav Vaníček.

Stopětadvacítky jedou své šampionáty na klasických i krátkých drahách. Na těch klasických vybojoval titul Vojtěch Šachl a na drahách krátkých Adam Bednář.

Dlouhařský titul si z Mariánských lázní odvezl Josef Franc.

Ledová plochá dráha letos žádného mistra nemá z důvodu klimatických podmínek ani v jednotlivcích, ani v družstvech.

V kategorii Flattrack se stal mistrem republiky po čtyřech závodech Jirka Kraus.

V České republice bylo uspořádáno 5 závodů mistrovství světa a 3 závody mistrovství Evropy. Naši pořadatelé byly po Polsku druhý nejčastější pořadatel závodů mistrovství světa a Evropy v sezóně 2020.

Pořadatelé sportovní disciplíny plochá dráha navíc uspořádali 4 volné závody, jeden zapsaný v kalendáři FIM, všechny pak byly zapsané v kalendáři FIM Europe.

foto: Petr Makušev

Zanechte komentář: