Polským smykem 3

Autor článku:

Druhý polský víkend uplynul jako voda, ale znovu se nepodařilo odjet vše, co bylo původně v plánu. Covid-19 stále řádí, ale své dokázalo I počasí. V pravidelném ohlédnutí za výsledky víkendového Polska nesoucí pořadové číslo Polským smykem 3.

2. liga žužlowa

Druhá polská liga žužlowa byla znovu odložena celá a zároveň bylo vydáno stanovisko, že se odloží I kolo třetí. Proto se nemá cenu zaobírat tím, co se kde jet mělo a nakonec se nejelo.

eWINNER liga

Ewinner liga byla opět krácená o dva závody. Závod Krosna proti Bydgoszczi byl již dříve přenesen na 2. května a utkání Ostrówa proti Gnieznu bylo nejprve přesunuto ze soboty na pondělí, aby se nakonec přesunulo až na 3. května. Stihlo se odjet pouze 5 jízd, ale déšť závod přerušil. Závodilo se tedy jen v Lódži, kde domácí tým hostil Unii Tarnów. Závod ovládli domácí v poměru 50:40. Druhé utkání bylo o dost vyrovnanější a napínavější. Rybnik zavítal do Gdaňska, odkud si i přes absenci pozitivně testovaného Jepsena Jensena, jenž odecstoval na prezentaci svého dánského týmu ve Slangerupu a tam se bohuže nakazil, odvezl cenný jeden bod za remízu 45:45.

eWinner liga

  1. kolo:
    Lodž – Tarnów 50:40
    Gdaňsk – Rybnik 45:45
    Přeloženo:
    Krosno – Bydgoszcz (2. května)
    Ostrów – Gneizno (3. května)

Tabulka:

1ROW Rybnik23+36
2Wybrzeze Gdaňsk23+20
3Orzel Lódž1210
4Unia Tarnów20-30
5Wilki Krosno10-36
6Start Gniezno
Arged Malesa Ostrów wlkp.
Polonia Bydgoszcz

Plány na další dny opět hatí počasí. Na čtvrtek 15. dubna bylo v plánu přeložené utkání Ostrówa proti Lodž, ovšem to se přesouvá na 29. dubna. Včera byl již z předstihem přeložen závod třetího kola v Rybniku, kde měl domácí ROW hostit Ostrów. Ostatní závody jsou zatím platné dle původního plánu.

Program 3. kolo:
Gniezno – Gdaňsk (11.4)
Krosno – Lódž (18.4)
Bydgoszcz – Tarnów (19.4)
Rybnik – Ostrów (přeloženo)

PGE Ekstraliga

Nejlepší liga světa PGE Ekstraliga naštěstí nebyla ovlivněna ničím a podařilo se odjet kompletní druhé kolo. Zielona Góra hostila na své dráze Grudziadz, který se letos představil v PGE Ekstralize poprvé. Domácí však nezaváhali a porazili svého soupeře poměrně jasně 51:39. V sestavě domácích byl I Jan Kvěch. Bohužel však na ovál nevyjel. Ve druhém pátečním závodě se jelo na stadiónu Olympijskim ve Wroclawi. Sparta tady hostila vedoucí tým tabulky s Petrem Chlupáčem v sestavě. Ani ten se však na ovál nedostal. Wroclaw si se svým soupeřem poradila poměrně hladce 51:39. Nedělní program PGE Ekstraligy začínal v Czestochowe, kde domácí Wlókniarz hostil Unii Leszno. Závod, který měl velký náboj byl zajímavý od začátku až do konce. Wlókniarz nejprve vedl, ale Leszno bojovalo do poslední chvíle. Zejména pak Janusz Kolodziej předváděl užasnou jízdu. O vítězi se nakonec rozhodlo už v předposlední jízdě a Leszno se nakonec radovalo z výhry 49:41. Druhé nedělní utkání v Gorzówě se stalo jasnou záležitostí domácího týmu, který porazil Motor Lublin 52:38.

PGE Ekstraliga

  1. kolo:
    Zielona Góra – Grudziadz 51:39
    Wroclaw – Toruň 51:39
    Czestochowa – Leszno 41:49
    Gorzów – Lublin 52:38

Tabulka:

1Stal Gorzów24+20
2Sparta Wroclaw12+12
3Unia Leszno22+8
4Apator Toruň220
5Falubaz Zielona Góra220
6Wlokniarz Czestochowa10-8
7GKM Grudziadz10-12
8Motor Lublin10-14
Tabulka PGE Ekstraligy

PGE Ekstraliga se momentálně chystá na třetí kolo, ale už teď vímedle posledních informací z Polska, že páteční závody jsou přeloženy na sobotu 24. Dubna.

Program PGE Ekstraligy

  1. kolo:
    Czestochowa – Zielona Góra (přeloženo na 24.4)
    Leszno – Toruň (přeloženo na 24.4)
    Grudziadz – Gorzów (18.4)
    Lublin – Wroclaw (18.4)

Ostatní

Na dnešek 14. dubna bylo v plánu v Ostrówě první kolo NICE Cupu. To bylo bohužel pro nepříznivé počasí a nesjízdnou dráhu odvoláno. Momentálně není známo, kdy se závody odjedou.

Zanechte komentář: