Staronový mistr ČR Hynek Štichauer

Autor článku:

Šestatřicetiletý jezdec ZP Pardubice Hynek Štichauer se v sobotu v Mariánských Lázních stal podruhé mistrem ČR na dlouhé dráze (poprvé v roce 2019). Za příjemného počasí, profesionální organizace a na perfektní dráze kilometrového oválu bylo od začátku na co koukat. Tři naše jezdce ve startovní listině doplnilo osm Němců a dva Hoalnďané. A ne zase až tak ledajací, vždyť třeba Stephan Katt je letitý pravidelný účastník finálových závodů MS včetně toho letošního. Takže titul určitě svojí váhu má.

Dlouho to vypadalo, že si pro titul přijel veterán Josef Franc, čímž by se se sedmi tituly stal nejúspěšnějším jezdcem naší historie (Jiří štancl a Zdeněk Schneiderwind šest titulů). Všech pět jízd základního rozpisu s náskokem vyhrál a to i patnáctou s Hynkem Štichauerem.  I semifinále vyhrál, když ho jen trochu pozlobil Němec Daniel Spiller. Pardubický jezdec si zase celkem jasně poradil s Kattem. V celém závodě ztratil jediný bod právě s Francem. O všem tedy měla rozhodnout finálová jízda a vše vypadalo poměrně jasně. Jenže……..Francův stroj evidentně ztratil optimální výkon v nejnevhodnější chvíli a od startu se pohyboval až na čtvrté pozici. Vítězstvím si tak pro titul dojel Štichauer, když ve finále za ním skončili Spiller a Katt. Jeden bod France za čtvrté místo mu bohatě stačil na celkově stříbrnou medaili. Po závodech vítěz mezi svými příznivci jen tak polohlasně pronesl „Tak teď bych si snad mohl už podat tu přihlášku na vysokou školu“.

Jak v úvodu uvedeno, celý podnik byl perfektně organizovaný, měl spád a několik jízd bylo hodně dobrých. O diváky bylo s jídlem a nápoji postaráno báječně a vstupné 250 Kč na tříhodinovou podívanou bylo více než slušné.

foto: Jiří Klindera

Zanechte komentář: