V pátek ve Svítkově závod Česko – Slovinsko

Autor článku:

ceska-republika.pngslovinsko.pngV letošním roce se podruhé uskuteční na plochodrážním stadionu ve Svítkově závod pohárové soutěže čtyř zemí. Tyto měření sil, které jsou také někdy nazývána jako Jadranská liga, slouží především našim mladým jezdcům, aby získávali mezinárodní zkušenosti. Spolu s nimi většinou startuje jeden zkušenější jezdec. V loňském roce naši jezdci tuto soutěž vyhráli, letos to mají o poznání těžší. V pátek je čeká zřejmě nejtěžší soupeř. Jezdci Slovinska zatím v soutěži bez porážky vedou a v domácím prostředí porazili náš celek poměrně jednoznačným poměrem 59:27. Naši jezdci již mají za sebou všechna utkání mimo území České republiky. Od soupeřů jsme žádné body nepřivezly a tak musíme doufat v to, že úspěšní budeme na domácí dráze. Po květnovém vítězství nad Slovenskem bychom rádi připravili první porážku v soutěži právě celku Slovinska.

V naší sestavě nechybí náš nejkvalitnější juniorský jezdc současnosti Václav Milík, spolu s Janem Holubem doplňuje juniorskou část naší reprezentace Ondřej Veverka, ten v této soutěži zatím nechyběl ani jednou. Roli zkušeného jezdce týmu bude plnit v tomto závodě Tomáš Suchánek, posledním členem je pak další domácí pardubický jezdec Tomáš Jůza.

Slovincům bude sice chybět nejzkušenější jezdec jejich sestavy Aleksander Čonda a tak vytváří podobné seskupení jako naši, když s jedním vynikajícím seniorem v sestavě Samo Kukovicou nastupují samí junioři. To slibuje velmi vyrovnaný závod.

Začátek závodu je ve Svítkově v tradičních 18 hodin.

Česká republika
SUCHÁNEK Tomáš
JŮZA Tomáš
MILÍK Václav
HOLUB Jan
VEVERKA Ondřej

Slovinsko
KUKOVICA Samo
RADKOVIČ Ziga
REVINŠEK Kristian
PEČNIK Jernej
VIDA Ladislav

Zanechte komentář: