65. Zlatá přilba: na koho se těšit?

Autor článku:

ceska-republika.pngzlata-prilba-pardubice.gifUž zítra při tiskové konferenci odhalí pořadatelé předběžnou startovní listinu 65. Zlaté přilby města Pardubic. Podívejme se společně na obrysy toho, kteří jezdci by zítra mohli být představeni.

Mimo českých jezdců mají obvykle přednost pozvánky pro jezdce, kteří jsou současnými členy extraligového kádru východočeského klubu nebo jeho barvy úspěšně hájili v minulosti. Z těch současných určitě nedorazí Cameron Woodward. Ač nerad, kapitán Eastbourne Eagles musel při Tomíčkově memoriálu v Praze odmítnout nabídku Evžena Erbana, neboť termín slavného závodu koliduje s britským finále na travnaté dráze, kde chce „Cam“ rovněž závodit.  Jiní Australané o start ovšem zájem přiznali, na výjezd do Pardubic se vyptávali Dakota North a Davey Watt, finalista zpřed dvou let.

Mezi nejočekávanější vždy patří jména britských zástupců, nedorazí vedoucí muž mistrovství světa Tai Woffinden vázaný povinnostmi v SEC. Přestože v evropském šampionátu nezávodí, ani Scott Nicholls nemůže do Pardubic, společně s manželkou totiž spolukomentuje závody SEC pro britský Eurosport. Zdálo se, že volný nebude ani Ben Barker, ale ten nyní ohlásil rychlý návrat na dráhu, ačkoli měl se zraněním zad absentovat až do konce sezony. Jistý by měl být Danny King, který prý v pondělí na Markétě kývnul na příjezd do Pardubic.

I Freddie Lindgren pojede SEC v Rzeszówě, ale jeho krajané Andreas Jonsson a Anton Lindbäck mají diáře prázdné. Oba volní Švédové měli společně s dalšími jezdci Grand Prix od pardubických pořadatelů stanové ultimátum, že musí do závodu v Kršku potvrdit, zda mají o start ve Svítkově zájem. Pokud by stanovisko obou hvězdných Švédů bylo odmítavé, na email z Pardubic netrpělivě čeká Tomas H. Jonasson.

Kompletní startovní listina bude oficiálně prezentována na tiskové konferenci v zítřejších dopoledních hodinách, po ní je na programu trénink testmatche Česká republika – Polsko. Samotný závod začíná ve Svítkově v 17 hodin.

Cizinci AMK ZP:
Benjamin Barker (Velká Británie)
Chris Harris (Velká Británie)
Scott Nicholls (Velká Británie)
Stanislaw Burza (Polsko)
Patryk Dudek (Polsko)
Rune Holta (Polsko)
Adam Skórnicki (Polsko)
Joonas Kylmäkorpi (Finsko)
Antonio Lindbäck (Švédsko)
Fredrik Lindgren (Švédsko)
Cameron Woodward (Austrálie)
Matej Žagar (Slovinsko)

Volní jezdci GP:
Andreas Jonsson (Švédsko)
Antonio Lindbäck (Švédsko)
Niels Kristian Iversen (Dánsko)
Greg Hancock (USA)
Darcy Ward (Austrálie)
Jaroslaw Hampel (Polsko)
Krzysztof Kasprzak (Polsko)
Matej Žagar (Slovinsko)

Zanechte komentář: