Antonio Lindbäck: „Vždycky se do Pardubic těším.“

Autor článku:

svedsko.pnglindback3.JPGJednou z hlavních hvězd letošní Zlaté přilby je bezesporu Antonio Lindback. Rodák z Ria de Janiera už před dvěma lety dokonce sahal po nablýskané trofeji, tenkrát mu jí ale uzmul v závěru velkého finále Rune Holta. Nyní Lindback přijíždí do Pardubic po nepříliš vydařeném roce a na Zlatou přilbu se moc těší.

MK: Před dvěma lety jsi byl ve finále Zlaté přilby, dokonce jsi chvíli vedl, ale nakonec jsi skončil druhý. Jak na ten závod vzpomínáš?
AL: Vždycky si užiju závodění v Pardubicích. Nemám na ten závod žádnou zvláštní vzpomínku, všechno se děje hrozně rychle.

MK: Petr Makušev vyhrál s fotkou tvého souboje s Przemkem Pawlickým fotografickou cenu Zlaté oko. Pamatuješ si ten moment? Co jezdci běží hlavou v takovém momentu?
AL: Pokud musíš myslet, je něco špatně. Jenom reaguješ.
Vítězný snímek Petra Makuševa

MK: Jezdci nemají moc možností závodit na dráze s pěti soupeři, máš rád jízdy v šesti?
AL: Mám je moc rád. Jel jsem teď nějaké takové závody v Německu, kde to bylo podobné.

MK: Připravuješ se na Zlatou přilbu nějak speciálně?
AL: Ani ne, ale je vždycky příjemné do Pardubic přijet.

sgp-gorzow-2012-makusev_005

MK: V České republice je Zlatá přilba stále považována za jeden z největších závodů na světě. Je to pro tebe něco víc než jen volný závod?
AL: Jak jsem už řekl, vždycky se těším na závodění v Pardubicích. Navíc je to jeden z nejlépe organizovaných závodů, co znám.

MK: Pardubice měly být letos tvoje domácí dráha v české extralize, ale nakonec jsi nenastoupil ani do jednoho závodu. Proč tě čeští fandové v extralize neviděli?
AL: Bohužel jsme nedokázali přizpůsobit náš program, abychom mohli nastoupit do české ligy.

Antonio Lindbäck

Zanechte komentář: