Česká dlouho-drážní reprezentace vybojovala v Mariánských lázních bronz

Autor článku:

Historický úspěch zaznamenala česká dlouho-drážní reprezentace minulou sobotu v Mariánských lázních. Vybojovala v závodě Mistrovství světa družstev skvělé třetí místo. O bronzové medaile se zasloužili hlavně Josef Franc a Hynek Štichauer, kteří vybojovali po osmnácti bodech. Ovšem nesmíme opomenout ani Martina Málka, který přivezl dalších cenných šest bodů. Z pozice náhradníka jistil tyto tři Michal Škurla. Mistry světa se stali Nizozemci, kteří ve složení de Jong, Pijper, Fabriek a Hummel vyhráli z náskokem dvou bodů na druhé Německo ve složení Smolinski, Tebbe, Härtel a Katt.

česká repre long track

Naši začali jízdou proti Francii. Tu se skvěle předvedl Hynek Štichauer, který startoval na vypůjčeném motocyklu vyhrál, druhý dojel Josef Franc a další dva důležité body vyjel Martin Málek, který dojel na čtvrtém místě. Francii jsme tedy porazili vysoko 11:4.

Ve druhé jízdě se naši postavili na start z favorizovaným Německem, které je nejúspěšnějším týmem v desetileté historii šampionátu. Stali se totiž Mistry světa v sedmi z deseti závodů. Jízdu ovládl skvělý Martin Smolinski, Druhý jel Hynek Štichauer, který musel odrážet útoky Michaela Härtla, jeho motocykl však nevydržel a Hynek dojel v klidu na druhé pozici. Hned za Hynkem dojel Josef Franc. Martin Málek díky pátému místu a jednomu bodu za něj upevnil vítězství nad Německem 8:7, což bylo skvělé.

Hynek vede jízdu

 

Ani třetí jízda nedala českým borců co odpočívat. Postavili se v ní proti favorizovaným Nizozemcům, kteří doposud vedli v průběžné kvalifikaci. Hynek Štichauer od začátku jízdy vedl, ovšem postupně byl předjet dvěma Nizozemci jmenovitě nejprve Theo Pijperem a později i Dirkem Fabriekem. Tři body za třetí místo Hynka a k tomu dva body Josefa France za čtvrtou pozici stačily jen na prohru 5:10.

Čtvrtá jízda nebyla opět nic lehkého. Loňský mistrovský tým z Velké Británie chtěl svůj loňský triumf zopakovat. Skvěle odjel od startu Josef Franc ze šesté dráhy a ve výjezdu z první zatáčky se krásně protáhl před Brita Andrewa Appletona a jízdu vyhrál. Hynek Štichauer Pepeho doprovodil třetím místem a Martin Málek kontroval české vítězství nad Brity 9:6 pátým místem.
dlouhá

 

Do poslední jízdy proti Finsku, vstupovala česká reprezentace na třetím místě s pěti bodovým náskokem na čtvrté Brity. A navíc, kdyby dojeli v jízdě na prvních třech pozicích, jeli by rozjezd o stříbrnou medaili s Německem. To se však bohužel nepovedlo. V jízdě s Finy vyhrál Mustonen, což nám možnost na stříbro sebralo, ovšem naši borci se seřadili v pořadí Franc, Štichauer, Málek a vybojovali tímto fantastický výsledek, bronzovou medaili z Mistrovství světa družstev na dlouhé ploché dráze. Po závodech byli v depu v dojetí snad všichni přítomní. Aby ne, je to pro českou plochou dráhu velký úspěch. Gratulujeme…

Hynek-Pepe

 

Výsledky:

1. Nizozemí 46
Jannick de Jong 18 (3,5,1,4,5)
Theo Pijper 13 (4,3,5,1,F)
Dirk Fabriek 15 (5,2,4,0,4)
Romano Hummel N

2. Německo 44
Martin Smolinski 23 (4,5,4,5,5)
Jörg Tebbe 5 (1,-,R,2,2)
Michael Härtel 14 (5,R,3,3,3)
Stephan Katt 2 (2)

3. Česká republika 42
Josef Franc 18 (4,3,2,5,4)
Hynek Štichauer 18 (5,4,3,3,3)
Martin Málek 6 (2,1,0,1,2)
Michal Škurla N

4. Velká Británie 34
Richard Hall 14 (2,4,4,2,2)
Glen Phillips 1 (0,-,1,0,-)
James Shanes 5 (3,1,-,-,1)
Andrew Appleton 14 (2,5,4,3)

5. Finsko 31
Aki Pekka Mustonen 14 (1,5,5,2,1)
Jesse Mustonen 16 (2,3,2,4,5)
Aarni Heikkilä 0 (-,0,-,0,N)
Rene Lehtinen 1 (0,1)

6. Francie 28
Jerome Lespinasse 1 (-,0,-,1,-)
Mathieu Tressarieu 16 (3,4,2,3,4)
Dimitri Bergé 8 (0,-,3,5,0)
Theo di Palma 3 (1,1,0,1)

 

Start long track

Foto: Jan Kobzáň

 

Zanechte komentář: