Obnovená plochodrážní premiéra se blíží

Autor článku:

Už zítra zaburácejí půllitrové motorky bez brzd opět na kopřivnickém plochodrážním ovále. Na letním stadionu finišují přípravy a podobu už dostála i startovní listina, která obsahuje celých devatenáct jmen.

„Výhodou přeboru ČR je, že to není závod jen pro nominované, pro ty, kteří se do něj kvalifikují. Dává nám to možnost přivést i další zajímavá jména,“ líčí hlavní organizátor Richard Dufek a zároveň dodává, kdo bude patřit mezi největší divácké magnety: „Především Pepánek, neboli Josef Franc, náš velký kamarád a skvělý závodník, medailista z MS na dlouhé dráze. Jede den předtím na druhém konci republiky, ale slíbil, že se svým týmem hupsne do auta a přijede.“

Největší soupeři by mu měli být zkušené jihomoravské duo Martin Málek a Martin Gavenda. „Málek, jinak vývojář v divišovské Jawě, tu mnohokrát jel už před dekádou a patří také ke zkušeným reprezentantům, Gavenda tu testoval dráhu minulý týden,“ přidává Dufek hrst informací. Své ale budou chtít říci i Francovi kolegové z pražské Markéty. Z cizinců přijedou mladí a draví závodníci ze Žarnovice, zájem projevil i nejlepší Bulhar Milen Manev (jezdí i naši extraligu za Slaný), maďarská hvězda Norbert Magoši a mnoho dalších. Jelikož se na startovce podílel Adrian Rymel, bývalý dlouholetý profesionál s bohatými zkušenostmi, má v telefonu ještě řadu kontaktů.

Prozatím probíhají dokončovací práce na stadionu. „Natíráme, uklízíme, ujíždíme dráhu. Prostě chystáme vše tak, ať v neděli ve tři je vše OK,“ doplňuje Dufek.

Startovní listina:
1. Sindy Weber, PD Liberec (Německo)
2. Josef Franc, Markéta Praha
3. Pavel Čermák, Markéta Praha
4. Jan Kvěch, Markéta Praha
5. Václav Kvěch, Markéta Praha
6. Filip Hájek, Markéta Praha
7. Ondřej Smetana, Markéta Praha
8. Josef Novák, ZP Pardubice
9. Milen Manev, Bulharsko
10. Zdeněk Simota, PK Plzeň
11. Martin Gavenda, AK Březolupy
12. Martin Málek, AK Březolupy
13. Michal Dudek, AK Slaný
14. Krzystof Nowacki, AK Slaný (Polsko)
15. Jakub Valkovič, SC Žarnovica (Slovensko)
16. David Pacalaj, SC Žarnovica (Slovensko)
17. Andrei Popa, Rumunsko
18. Norbert Magoši, Maďarsko
19. Dennis Fezekas, Maďarsko
20. volná pozice

Zanechte komentář: