Německá vynalézavost mě vždycky překvapí

Autor článku:

speedway-fakta-team.jpgSmysl našich západních sousedů pro pořádek, preciznost a vynalézavost při pořádání nejrůznějších akcí jsou dobře známé. Přesto mě vždy něco mile překvapí i při návštěvách plochodrážních podniků. Naposledy při volném závodě na ledech ve Steingadenu nedaleko Mnichova. Byla obleva, pršelo a i předpověď počasí nebyla moc příznivá.

A tak pořadatelé neváhali a kolem oválu vytvořili kryté tribunky z nákladních automobilů, jak jsem si všiml, vesměs drobných dopravců z města a blízkého okolí. Na korby vytvořili široké a bezpečné schody z dřevěných palet a diváci se dívali v suchu a ještě z vyvýšeného místa. Pořadatele to nic nestálo a dopravci měli bezplatnou reklamu. Všichni zúčastnění byli tedy spokojení. Snad právě proto přišlo v opravdu psím počasí téměř tři tisíce diváků.

p1060057.jpg

Depo závodních strojů bylo situováno do dvou prostorných zateplených stanů. Samozřejmě ve Steingadenu nechyběl ani vyhřívaný „Fest Zelt“. Organizace prodeje nápojů a jídel byla i při obrovském množství lidí rychlá a bezproblémová.

p1060082.jpg

Obdobně zareagovali restauratéři v Inzellu. Počasí rovněž nebylo zdaleka ideální a lidí ve městě, kteří se chtěli občerstvit, bylo hodně a všichni se do interiérů restaurací nevešli. A tak i zde se objevily nákladní vozy s krytými korbami a spokojenými zákazníky.

p1060088.jpg

I organizace závodů v Inzellu brala ohled na diváky. Zejména v neděli, kdy neustále pršelo a ještě foukal protivný vítr. Diváci na nekrytých částech hlediště trpěli. A tak se od počátku chvátalo. Zrychlila se úprava dráhy, zrušila se plánovaná patnáctiminutová přestávka po dvanácté jízdě a výsledkem bylo, že závod byl odjet za hodinu a třičtvrtě. U nás mám někdy dojem, že se čeká, až ten mrak skutečně přijde. Při vší úctě ke všem pořadatelům.

p1060090.jpg

p1060049.jpg

5 comments

Zanechte komentář: