Zdeněk Schneiderwind představil nový projekt

Autor článku:

Praha – Na včerejší tiskové konferenci, svolané na stadion Markéta v Praze, představil Zdeněk Schneiderwind „Projekt přípravy mladých plochodrážníků na motocyklech o obsahu do 125 ccm,“ jehož je duchovním otcem. Hlavní myšlenkou projektu je skutečnost ověřená praxí, že jízda těchto motocyklů na klasických oválech není pro mladé začínající jezdce úplně to pravé, a že naopak přináší některé návyky, později špatně a těžko měnitelné. Nový projekt proto zahrnuje jízdu na malé dráze vedle stadionu na Markétě, která je však bohužel jediná v České republice. Celý projekt je koncipován pro mladé jezdce od 10 do 16 let a je rozdělen na

a) Markéta Cup 2008, určený pro jezdce, kteří již mají zkušenost se závoděním. Bude jej tvořit dvanáct závodů vždy se třemi jezdci na startu a do konečných výsledků se započítá deset nejlepších výsledků. Celkový vítěz si odnese krásný pohár a nový motocykl 125 ccm. První podnik je na programu 22. dubna.

b) Shupa Cup 2008, určený pro úplně začínající jezdce, v jehož rámci se uskuteční jízdy na letmé kolo a stíhací závody dvou soutěžících.

Na závěr tiskové konference byli představeni mladí jezdci jichž se akce týká. A tak si zapamatujme jména, o kterých možná v budoucnu uslyšíme více – Jakub Fencl, Zdeněk Vrba, Roman Nádvorník, Ondra Veverka, Jaroslav Hladký, Eda Krčmář, Michal Průcha, Jaroslav Drbal, Daniel Hádek, Michaela Krupičková, René Vidner, Václav Milík aj.

Na Markétě byla včera k vidění také jedna velmi dobrá a potřebná věc. Finišovala zde totiž montáž nových nafukovacích mantinelů, které diváci spatří již při úvodním kole extraligy 15. dubna.

7 comments

Zanechte komentář: