Také druhé kolo extraligy družstev opanovali domácí

Autor článku:

cesko.pngpardubice.gifAKTUALIZOVÁNO 4 X foto
Pardubice –
Poslední dubnový den, den pálení čarodějnic, přinesl v Pradubicích první extraligové vítězství domácímu týmu ZP Pardubice. Za domácí bodovali naplno Matej Ferjan a Aleš Dryml. Lukáš Dryml přidal jen o bod méně a Hynek Štichauer s Tomášem Suchánkem přispěli každý desítkou bodů. Na stupních vítězů doplnily Pardubice týmy Olympu Praha a Grepl PDK Mšeno.

Lukáš Dryml před Lubošem Tomíčkem

1. ZP Pardubice 64
ŠTICHAUER Hynek (1,2,3,2,2) 10
SUCHÁNEK Tomáš (2,3,1,1,3) 10
DRYML Lukáš (3,3,3,2,3) 14
DRYML Aleš (3,3,3,3,3) 15
FERJAN Matej (3,3,3,3,3) 15
VELINSKÝ Luboš (ns)

2. PSK Olymp Praha 40
RYMEL Adrian (3,2,2,1,2) 10
KŮS Matěj (3,1,1,1,2) 8
FRANC Josef (2,1,e,3,1) 7
ONDRAŠÍK Pavel (2,2,1,1,0) 6
TOMÍČEK Luboš (2,2,2,2,1) 9
GAVENDA Martin (ns)

3. Grepl PDK Mšeno 28
KOSCIUCH Norbert (2,1,3,2,2,2) 12
ŠITERA Filip (1,0,0,2,3,3) 9
JAMROZY Ronnie (0,2,e,1,1) 4
LOWICKI Dariusz (1,0,-,0,1) 2
VIŠVÁDER Vladimír (1,-,0,-,0) 1
FUKSA Pavel (0) 0

4. AK Slaný 20
MÁLEK Martin (0,1,1,e,0,0) 2
VACULÍK Martin (0,0,2,0,2,2) 6
PUSZAKOWSKI Mariusz (1,6,1,e,3,1) 12
DUDEK Michal (0,0,-,-,0) 0
PLUSKA Adrian (e,-,0,0,0) 0
BABIČKA Petr (ns)

Tabulka Extraligy po dvou kolech k nahlédnutí zde.

 

13 comments

  1. Jsem přesvědčen,že i za bývalého systému by výsledek dopadl stejně. Tak špatný Slaný jsem dlouho neviděl.Možná kdyby byl Ulamek s Drabikem… Zato závody, ty byly pro diváky skvělé. A o to hlavně snad jde. Mnoho lidí znalých mě říkalo,že takovou extraligu v Pardubicích ještě neviděli. Já se k nim připojuji, některé souboje byly na chlup stejné, jako předloňský finálový boj při ZP o druhé místo mezi Andersenem a Pedersenem. Ještě poznámku k návštěvnosti. Diváků přišlo opravdu hodně,skoro tolik co na Markétě za celou sezónu.Třeba i to motivovalo závodníky k takovému výkonu. Takže dávám včerejším závodům 1 s hvězdičkou.

  2. Fajny speedway! Pěkné souboje! Úplně ve shodě se Zdeňkem konstatuji, že už jsem v Pardubicích viděl hromadu nudných závodů, ale včera to byla skvělá propagace plošky. Na rozdíl od úterní švédské ligy na Galaxii, ten závod byl nic moc a přenos hrozný. Apropó – kde byla naše televize? Proč není extraliga na obrazovce?

  3. Všichni plošináři měli snahu podat skvělé výkony a proto to byly tak pěkné závody.
    Česká televize natáčela na závodě sestřih pro pořad Svět motorů. Záplava záznamu celých závodů vás čeká v květnu. Obě finále MČR jednotlivců, Extraliga v Plzni, Mariánské Lázně, k tomu GP a na Galaxii přímý přenos každé úterý ze švédské ligy.

  4. Včera to byl opravdu asi nejhezčí závod extraligy, který jsem viděl. Sice žádné drama jako vloni, ale při soubojích Lukáše v první jízdě anebo s Filipem mě mrazilo v zádech. Bylo vidět jakou má Lukáš radost z ploché dráhy a tu přenesl i do hlediště. Mimochodem super návštěva.

  5. Závody pěkné, ale nevěřím, že se časy rozjížděk 1-17 vešly do tří setin 61,09- 61,11. Bitva Filipa Šitery s Lukášem v 18. jízdě pak nejspíš nakopla i stopky a zbytek závodu se dojezdil za 71,10- 71,12. Možná by bylo příště lepší, kdyby časoměřič zůstal doma a to klidně i s novým hlasatelem, který byl úděsný a ke konci závodu začal dozrávat k návštěvě JIPky.

  6. Ahoj Vláďo.

    Asi máš pravdu,přenos ze švédské ligy-hrůza.Dovol,abych Ti k tomu Švédsku něco řekl.Dalo docela dost práce přesvědčit vedení Galaxie-Sport,aby do své programové skladby zařadilo nějakou plošinu,když už nevysíláme SGP.Stalo se,zakoupila se práva na ElitSerien a nikdo nemohl tušit,že režie podniku bude taková,jak se prezentovala při Dackarna vs.Indianerna.Vše se dělo s nejlepšími úmysly přiblížit televizním divákům a plochodrážní fandům jednu ze tří nejlepších plochodrážních lig na světě.Bohužel záběry,kterými se Švédi prezentovali,byly mírně řečeno podivné,ale jde přece o plochou dráhu a ta tam byla.Sice jsem neměl k dispozici jiné obrázky než tv. diváci,kdo bude startovat nebo nebude jsem se pouze domýšlel,protože změny nikdo nikomu nehlásil a poznat jezdce podle povlaků mnohdy nešlo,protože kamera zabírala start zezadu a z dálky,ale znovu říkám -plošina tu byla.Z Tvojí reakce ale jednoznačně vyplývá,že by bylo lepší raději nedávat nic ,než se dívat na hroznou švédskou ligu.Vůbec mě ta reakce nepřekvapuje,protože se remcalo v momentě,když se plochá nevysílala a remcá se i ve chvíli, když se plochá vysílá.Česká vlastnost ,která mi jednoznačně naznačuje,abychom Elit Serien stopli a vysílali podobné nesmysly jako jsou fotbal,florbal,lakros,futsal a jiné ,,atraktivní sporty“,kterých je na ostatních televizích habakuk.Na závěr bych Tě chtěl ubezpečit,že v životě už nezvednu ruku pro vysílání plošiny a přidám se na stranu těch,co hlasují pro výše uvedené sporty.

    S přáním všeho nejlepšího Tobě a kopřivnické speedway Jirka Hejtík

  7. Jirko,

    Jak si teď čtu svůj příspěvek, asi jsem měl uvést důležitou okolnost, že jsem to viděl v hospodě a zvuk byl na minimu. Takže ve chvíli, kdy se (na moment) lokál ztlumil, jsem slyšel, že mluvíš, ale za celý přenos jsem neslyšel jediné slovo, nerozuměl ničemu z toho, co komentuješ. A komentář dokáže udělat hodně.

    Co tedy jsem hodnotil, je práci švédského režiséra. Vypadalo to, že se to ta parta učí a že jim to moc nejde. Loni totiž švédská liga v TV nebyla (ani ve švédské), takže fakt asi těžký experiment a nevěděli co a jak nebo si brutálně ulehčili práci.

    Ta reakce není moje, já jsem zvyklý na sledování naživo a jezdících traktorů jsem viděl už mraky, víceméně jen tlumočím názory těch náhodných kolemsedících, co se na to čuměli „z donucení“ a co si oddechli, že už to můžou přepnout na něco akčnějšího. A to jsou týpci, kteří budou v krčmě čumět třeba na kulébr nebo kérling či lukostřelbu, jen když tam bude nějaká akce. Věř mi, nepsal jsem to s radostí nebo z pomstychtivosti, ale srdce mi krvácelo. V té chvíli jsem se styděl, že fandím takovému blbému sportu.

  8. No mě ten přenos připadal jak u nás hokejové extraligové semifinále, jeden přímý přenos a na druhém stadiónu takový ořezaný přenos s možností přímých vstupů. A Galaxie Sport koupila ten „druhořadý“ levnější. Ale určitě přímý přenos švédské televize vypadá jinak. Jinak to hodnotím pozitivně,protože jsem mohl vidět našeho jezdce a ještě jeho výborný výkon. A třeba výkon Ferjana byl katastrofální a o den později jsem ho nepoznával.Takže pokud bych mohl,tak bych zvedal ruku pro plošinu, kulečník si radši zahraju.

  9. Aspoň nějaká pozitivní zpráva.Díky Zdenku.Já vím,že to není režie SGP,ale aspoň máme možnost vidět ElitSerien a nejlepší světové jezdce jinak,než ve vypjaté GP.A hlavně Lukáše a Luboše.Zítra dáváme Hammarby vs. Lejonen,takže Scott Nicholls,Matej Zagar,Jonas Kylmäkorpi – David Ruud,Nicki Pedersen,Sebastian Ulamek atd.Dobrou zábavu. Jirka Hejtík

Zanechte komentář: