Česká reprezentace bez postupu

Autor článku:

britanie.pngswc.gifrymel1.jpgCoventry (Velká Británie) – Ve velmi nabitém semifinále Speedway World Cupu 2008, které se jelo včera v britském Coventry, se českým plošinářům nepodařilo postoupit do finále, ani do závodu poslední šance. V jedné chvíli jsme sice hodně zatáhli a těžce ohrožovali domácí tým Velké Británie, ovšem propad a nulové konto ve čtvrté sérii jízd nás na poslední pozici definitivně ukotvilo. Nejlepším českým jezdcem se stal Adrian Rymel, který vybojoval šest bodů a po celý závod podával velmi dobré výkony a byl jednoznačným tahounem týmu. Vítězem závodu a přímo do finále postupuje tým Dánska, který byl velkým favoritem, na paty jim po celou dobu šlapali Švédové, ovšem Dánové si vedení udrželi. Asi největším zklamáním večera byl tým Velké Británie, podali velmi nevyrovnaný výkon, a nebýt zaváhání našich jezdců v již zmiňované čtvrté sérii, byli by vyřazeni na své domácí dráze. V závodě poslední šance, která se jede ve čtvrtek ve Vojensu, se utkají jezdci Polska, Ruska, Švédska a Velké Británie. Ve finále už na dva nejúspěšnější z poslední šance čekají Australané a Dánové. Finále se jede v sobotu.

Výsledky:

1. Dánsko 63
1. Nicki Pedersen (3,3,2,3,3) 14
2. Niels Kristian Iversen (3,2,2,3,2) 12
3. Kenneth Bjerre (3,3,3,2,3) 14
4. Hans Andersen (2,0,2,3,3) 10
5. Bjarne Pedersen (3,3,2,3,2) 13

2. Švédsko 50
1. Fredrik Lindgren (2,3,2,1.5,3) 11,5
2. Peter Ljung (1,2,1,1,2) 7
3. Andreas Jonsson (1,2,3,1,2) 9
4. Jonas Davidsson (3,6,3,1,3) 16
5. Daniel Nermark (1,2,3,1,ex) 7

3. Velká Británie 25
1. Scott Nicholls (1,0,ex,2,1) 4
2. Chris Harris (2,1,1,3,1.5,ex) 8,5
3. Lee Richardson (2,1,0,2,1) 6
4. Simon Stead (0,1,1,-,0) 2
5. Oliver Allen (2,0,1,2,0) 5

4. Česká republika 13
1. Matěj Kůs (0,0,-,-,1) 1
2. Aleš Dryml (0,0,0,0,-) 0
3. Adrian Rymel (0,1,3,ex,0,2) 6
4. Filip Šitera (1,1,0,0,0,0) 2
5. Luboš Tomíček (0,2,1,0,0,1) 4

Jízdy:
1. N.Pedersen, Lindgren, Nicholls, Kůs
2. Iversen, Harris, Ljung, A. Dryml
3. Bjerre, Richardson, Jonsson, Rymel
4. Davidsson, Andersen, Šitera, Stead
5. B.Pedersen, Allen, Nermark, Tomíček
——————————————–
6. Bjerre, Nermark, Šitera, Nicholls *
7. Lindgren, Tomíček, Harris, Andersen
8. B.Pedersen, Ljung, Richardson, Kůs
9. N.Pedersen, Jonsson, Stead, A. Dryml
10. Davidsson * , Iversen, Rymel, Allen
————————————————–
11. Rymel, Andersen, Ljung, Nicholls (ex/za zavinění pádu)
12. Jonsson, B.Pedersen, Harris, Šitera
13. Davidsson, N.Pedersen, Tomíček, Richardson
14. Nermark, Iversen, Stead, Rymel * (ex/za zavinění pádu)
15. Bjerre, Lindgren, Allen, A. Dryml
———————————————-
16. Iversen, Nicholls, Jonsson, Tomíček
17. Harris, Bjerre, Davidsson, Šitera
18. Andersen, Richardson, Nermark, A. Dryml
19. B.Pedersen, Lindgren, Harris, Rymel
20. N.Pedersen, Allen, Ljung, Šitera
———————————————–
21. Davidsson, B.Pedersen, Nicholls, Tomíček
22. N.Pedersen, Rymel, Harris (ex/předjet o kolo pro poruchu), Nermark (f/ex)
23. Lindgren, Iversen, Richardson, Šitera
24. Bjerre, Ljung, Tomíček, Stead
25. Andersen, Jonsson, Kůs, Allen

14 comments

  1. V letošních semifinále nezískali ani bod: Szátmári, Magosi, Tyhanyi,(Tabaku bych tam také přičetl, protože to nebyl vybojovaný bod) a A. Dryml. Ze čtyřiceti jezdců obou skupin. Smutná to statistika. Jinak to byl současný stav špičky české PD. Snad bude líp a zatím na ně prostě nemáme. Asi ani s Lukášem Drymlem.

  2. začátek závodů byl velmi nervozní, přitom naši se nemuseli nezdaru obávat,favority nebyli od začátku. Dryml se bál (třeba můj subjektivní dojem),Rymel nervózní, Tomíček se bál.Hodně věřím Šiterovi a Kůsovi, takový závod pro ně i pro budoucnost naší speedway měl velký význam. Těším se na další.

  3. Aleš Dryml v rozhovoru:

    MF Dnes:“Dobře naladit vás ale může už semifinále MS družstev. Říkal jste, že ve finále moc nevěříte – s čím tedy budete spokojen?“

    Dryml:“Výsledek tentokrát není nejdůležitější. Budu spokojen, když uvidím, že se ostatní kluci budou snažit odvést to nejlepší.“

    No jo, kluci se snažili :D

  4. bohdane, bohdane, rozhovor je jedna věc a závod druhá. když si vezmeme angličany, kteří jeli na domácí dráze a navíc, všichni v coventry jezdili jako na domácí dráze nebo jezdí, tak je zarážející, co předvedli. pravda, aleš toho moc neukázal a jako mazák se moc nepředvedl, ale je to jenom závod.

  5. Bohuzial, je to odraz ceskej plochej drahy, ktora myslim si ze upada kvalitou.Ved ked si pozriete vysledky posledneho kola vasej „extraligy“ tak tam vidno,ze Sitera urobil 5b. /to uz mohol ist v Coventry aj Jaros/, to ze je po zraneni ho neospravedlnuje, ked sa na to necitil, mohol odrieknut ako, L.Dryml. Ales, to bol total prepadak, asi ma komplex z anglickych drah po vlanajsom pade – ked ma komplex a neveri si, nech radsej na repre tiez rezignuje.Od Tomicka som teda cakal tiez viac, no,… pravdu povediac, tí, co robia body v ceskej extralige, nemozu jazdit za jej repre…

  6. Ale co se vlastně mohlo očekávat od našich? Všichni mají problémy. Aleš Dryml po loňském zranění..neodepisoval bych ho. Šitera také nejezdí v pohodě. Zklamáním jsou tohoto roku jen výkony Tomíčka bohužel..jinak Rymel zajel pěkně a Kůs má vše před sebou. Naši prostě do tohoto závodu nejeli v optimálních formách..

  7. No,ona ta letošní úroveň našeho národního týmu byla vidět už v tolik výsledkově opěvované Lublani. Tam naši jasně zvítězili a zvítězit museli. Vždyť jezdili z 90-ti% s jezdci druhé a třetí kategorie (Štojs, Gregorič, Kralič, Arnio, Reima a vpodstatě celý italský tým) a ty poráželi. Ale jak jeli s někým ostřejším, měli problémy a namnoze s nimi prohrávali (Žagar, Laukanen, Nieminen, Hautamaki apod.). Ano, Aleš neměl v pondělí svůj den, ale jezdec světové úrovně to je a bylo by dobře, kdyby každý udělal pro ČS plochou dráhu to co on. V diskusi zaznívají hlasy, že měl jet někdo jiný. Ale kdo? Jaroš asi ne. Možná Hynek. Tomu by to něco dalo do budoucna. Trvale v Anglii máme dva dobré jezdce – Topinku a Štancla. Ti pravidelně na ostrovech bodují. Ale v druhé lize. A když si vzpomenu na přístup Topinky k poslední šanci ve Wroclawi 2005, je mi ještě teď blivno. Jen připomenu – přijel, neměl potřebu (snad jako jedinný) trénovat, odjel bez zájmu čtyři nuly, dostal tehdy velice slušnou odměnu za repre a odjel. Já se bojím, že bude spíš hůř, budou tu dva, tři špičkový jezdci a ti pětičlenný národní tým neutáhnou. Všimli jste si také, že naši jako jediní ze všech osmi týmů včetně Rusů i Maďarů neměli stejné kombinézy. S výkonem to nesouvisí, ale o něčem to také svědčí.

  8. Nebyl to špatný závod.Kluci se snažili asi až moc,a to jim bylo osudným.Aleš,no co dodat,neměl svůj den.Filip se trochu bál o zdraví to je jasný a Luboš ten moch udělat víc bodů .Rymel byl tahoun ale měl na víc a Kůsák se alespoń svezl,taky měl na víc nebýt trémy.Snad kluci příště.Dík Všem. Petr

  9. Na ten závod ve Wroclawi 2005 se dodnes pamatuji. Myslím Mirku, že jsme tam byli společně na tribuně. Přesně jak píšeš, ty nuly Topinky tehdy a Aleše teď se nedají srovnat. Topinka v TV přenosu nebyl vůbec vidět v záběru kamer, jak jezdil vzadu. To Aleš tam světlé chvilky alespoň měl a snaha byla. Nevyšlo mu to, to se stane a před jeho návratem do širší špičky závodníků po tak těžkém zranění je třeba uznale smeknou. No a ty kombinézy, taky mě to zklamalo. I ty „paprikáči“ byli jak ze škatukly.

Zanechte komentář: