Dánové obsadili v Praze dvě nejvyšší pozice

Autor článku:

cesko.pngsgp.gifPraha – Stejně jako vloni si Nicky Pedersen přijel do Prahy pro vítězství. Vyhrál základní část závodů, ze semifinále postupoval z druhého místa a ve finále si dojel pro vítězství. Na druhém místě jel ve finále Jason Crump, ovšem nakonec dojel až třetí, když ho předjel Pedersenuv reprezentační kolega Hans Andersen. Poslední dojel ve finále Greg Hancock. Našim se v závodě moc nedařilo. Lukáš Dryml vybojoval čtyři body, a to stačilo na konečné třinácté místo. Luboš Tomíček, který nastupoval do závodu jako divoká karta, nevybojoval ani jeden bod a skončil šestnáctý. Dvojice náhradníků – Adrian Rymel a Filip Šitera – do závodu vůbec nezasáhla.



Výsledky:

1. Nicky Pedersen, Dánsko (3,3,3,3,2,6) 22
2. Hans Andersen, Dánsko (2,3,1,1,2,3,4) 16
3. Jason Crump, Austrálie (2,3,3,2,3,2,2) 17
4. Greg Hancock, USA (3,2,3,1,2,3,0) 13
—————————————
5. Tomasz Gollob, Polsko (2,2,3,3,2,0) 12
6. Leigh Adams, Austrálie (3,3,0,3,1,0) 10
7. Andreas Jonsson, Švédsko (1,3,2,2,0,1) 9
8. Rune Holta, Polsko (1,2,ex/f,2,3) 8
9. Bjarne Pedersen, Dánsko (ex/f,2,2,0,3) 7
10. Niels Kristian Iversen, Dánsko (3,0,1,2,1) 7
11. Chris harris, Velká Británie (2,0,1,3,1) 7
12. Scott Nicholls, Velká Británie (0,1,2,1,2) 6
13. Lukáš Dryml, ČR (0,1,2,0,1) 4
14. Fredrik Lindgren, Švédsko (1,1,1,1,0) 4
15. Krzysztof Kasprzak, Polsko (1,0,0,0,0) 1
16. Luboš Tomíček, ČR (0,0,0,0,0) 0
17. Adrian Rymel, ČR NS
18. Filip Šitera, ČR NS

Jízdy:

1. Iversen, Harris, Kasprzak, Tomíček
2. Adams, Gollob, Holta, B. Pedersen (ex/f)
3. N. Pedersen, Crump, Lindgren, L. Dryml
4. Hancock, Andersen, Jonsson, Nicholls
————————————–
5. Andersen, Holta, Lindgren, Harris
6. Adams, N. Pedersen, Nicholls, Iversen
7. Jonsson, B. Pedersen, L. Dryml, Kasprzak
8. Crump, Gollob, Hancock, Tomíček
————————————–
9. Hancok, L. Dryml, Harris, Adams
10. Crump, Jonsson, Iversen, Holta (ex/f)
11. Gollob, Nicholls, Lindgren, Kasprzak
12. N. Pedersen, B. Pedersen, Andersen, Tomíček
————————————–
13. Harris, Crump, Nicholls, B. Pedersen
14. Gollob, Iversen, Anderse, L. Dryml
15. N. Pedersen, Holta, Hancock, Kasprzak
16. Ädams, Jonsson, Lindgren, Tomíček
—————————————
17. N. Pedersen, Gollob, Harris, Jonsson
18. B. Pedersen, Hancock, Iversen, Lindgren
19. Crump, Andersen, Adams, Kasprzak
20. Holta, Nicholls, L. Dryml, Tomíček
—————————————
Semifinále:
Andersen, N. Pedersen, Jonsson, Adams
Hancock, Crump, Holta, Gollob
—————————————-
Finále:
N. Pedersen, Andersen, Crump, Hancock


Průběžné pořadí po šesti závodech:

1. Nicki Pedersen 102
2. Jason Crump 87
3. Greg Hancock 77
4. Tomasz Gollob 74
5. Hans Andersen 64
6. Leigh Adams 59
7. Andreas Jonsson 55
8. Rune Holta 48
9. Fredrik Lindgren 45
10. Scott Nicholls 41
11. Niels Kristian Iversen 39
12. Chris Harris 37
13. Bjarne Pedersen 32
14. Krzysztof Kasprzak 22
15. Lukáš Dryml 20
16. Jaroslaw Hampel 16
17. Kenneth Bjerre 11
18. Luboš Tomíček 8
19. Jonas Davidsson 7
20. Matej Žagar 7
21. Edward Kennett 4
22. Billy Forsberg 2
23. Nicolai Klindt 1
24. Sebastian Alden 0

12 comments

  1. Tak špatně diviká karta v podání domácího jezdce už dlouho špatně neskončila. Pokud vůbec. Asi by si za výsledek v Coventry zasloužil nastoupit A. Rymel.Ale je to můj názor. Když jsem ale viděl výsledek L.Tomíčka v neděli za Opole doma a něco jsem o vzájemných vztazích jeho a tohoto druholigového klubu přečetl,tak je mě hodně „negativně“.

  2. trochu drsná kritika naadresu luboše a vlada, ale pravda je, že adrian je aspoň bojovník a kartu si asi zasloužil víc, ale o tom nerozhodujeme my. jinak závody po pár jízdách pěkný a finálové obsazení bylo spravedlivé.nickiho zrovna nemusím, ale za pár let se z něj stal opravdu pan závodník a nezbývá, než smeknout. letos jenom finále, mistra si asi nikdo nezaslouží víc.

  3. Hallo,…
    Nickiho nemusim ani ja velmi, no presne je pravdou, ze momentalne valcuje v kazdych zavodoch,kazda GP finale…to hovori za vsetko.
    Dryml s Tomickom tak trochen prabieda,divoke karty v inych GP doteraz skor ziarili, chceli sa ukazat, no Tomicek je zhasnuta hviezdicka, aj ked mu velmi prajem… o Drymlovi som tu uz pisal, radsej sa o ESE ceskej PD a aktualnom majstrovi CR nevyjadrujem, ked niekto odstartuje, je na 1. mieste a v jednom vinkli sa prepadne na 3.miesto…to sa mohlo podarit len jemu.Fakt skoda, ze nesiel Ado Rymel, mozno by sa dokazal viac pobit o lepsi vysledok.Inak myslim si, velmi pekny zavod.

  4. Já bych našim borcům za GP nic nevyčítal. Na rozdíl od minula relativně dobře startovali a na dráze bojovali. Ono taky, kdy už jindy. Ale prostě na světovou špičku dnes nemají. A jak je často obvyklé, svádět to na techniku, dle mého názoru v tomto případě nelze, je to v jezdeckém umění. Hrozná věc je hazardování Tomíčka se svým jménem v Polsku. Jeho přístup k závodům ve druhé polské lize, kde by jako jezdec GP měl patřit lídrům soutěže a ne opakovaně závody prohrávat, je pro mě naprosto nepochopitelný. Navíc je na poměry v Česku královsky placen za vyjeté body. V neděli den po GP na Markétě prohrál Opole rozhodující zápas o postup do první čtyřky play-off s Miškolcí, když ze tří jízd udělal ostudný jeden bod a prohrával mimo jiné s neznámými jmény jako je Flegr, Dabrowski a pochopitelně se všemi našimi Hynkem, Rymelem a třeba i Magosim. Opakuji, že to je opakovaně. Zákonitě na to musí doplatit a navíc mám dojem, že to není jen jeho věc a že se to tak trochu dotýká i celé české PD.

  5. nechapu co vas neustale prekvapuje.to je realita a zazraky se nedeji kazdy den.asi takhle kolik ceskych divaku v hledisti takove vykony.to je ostuda a jeste vetsi nez umisteni nasich.vzdyt ty kluci nemaj pro koho jezdit.televizni maniaci a internetovy lenosi a pry plochodrazni fandove zacnete chodit a jezdit na zavody jak doma tak venku at kluci cejtej vasi podporu a vymacknou ze sebe jeste vic.a hlavne uvidite co to vse obnasi a stoji.jo a jeste misto vecny kritiky jestli vam na cesky plochodrazni budoucnosti zalezi tak pomozte finacne nebo pomozte pritahnout sponzory.kritikou nikomu nepomuzete.

  6. Tohle byla regulerní ostuda pro kterou neni omluva. Velkohubé prohlášení a skutek utek. Nejsou to začátečníci. A neměli pro koho jet?? Nesledoval to náhodou celý plochodrážní svět??
    Omluva tohohle výkonu je pokritectví!! 5 nul v řadě a druhý jel zlomový závod sezony o udrženi v GP. Vidim v tom aroganci, jistotu postavení. Jeden hvězda v Pardubicích a druhý nedotknutelný v Praze.

  7. O Lukášovi toho moc nevím, ale Luboš je prostě v dolíku. Je to jako když lezete do prudkého svahu a písek pod nohama vám ujíždí a vy se nemůžete vyškrábat nahoru. A v čem je chyba? Každý, kdo se motá kolem plošiny, ví, že ve špičce nejde existovat jako sólista, Chce to hromadu peněz, aby šlo postavit hromadu motorek, pořídit si spolehlivá auta, mechaniky na plný úvazek, ladiče, lítat po závodech, bydlet v hotelích a ne chrápat po autech, mít manažéra na logistiku, na vyjednávání se sponzory, aby byly peníze a šlo to dělat ještě o obrátku výš.

    Naši kluci jsou prostě ve srovnání s elitou amatéři a podle toho ty výsledky vypadají. Luboš loni přeskočil svůj stín a tak jako se ve sportce nevyhrává každý den, tak to při těchto podmínkách nemůže zopakovat každý rok. Teď toho na něj je moc. Závod v Opoli jsem viděl a rozhodně ho nepodcenil, o žádném hazardování nemůže být ani řeč. Ale prostě mu to nejede. Možná je to i v motorech, ale spíš je ve velkém zápřahu. Chtělo by to možná pauzu, srovnat se…

Zanechte komentář: