Ve Slaném jelo jen 11 juniorů

Autor článku:

cesko.pngslany.gifMCR_jun._19_let.Plzen_fin._5.9.07_012_1.jpgSlaný – Pátý závod Mistrovství ČR juniorů do 21 let včera ve Slaném poznamenala neúčast mnoha jezdců. Závod se nakonec jel pouze v jedenácti jezdcích. Vítězem se stal Matěj Kůs, který vybojoval čtrnáct bodů a vyhrál ve finále A. Na druhém místě skončil Michael Hádek, třetí Martin Gavenda. Poslední byl ve finalové jízdě Jan Holub. V celkové klasifikaci už je jistým mistrem Matěj Kůs, druhý je zatím Hynek Štichauer, který v pátečním závodě nestartoval, a třetí je zatím Martin Gavenda. Poslední závod seriálu se jede ve středu v Plzni.

Výsledky:

1. Matěj Kůs, Olymp Praha (3,3,3,3,2) 14 1A
2. Michael Hádek, PK Plzeň (3,1,3,2,3) 12 2A
3. Martin Gavenda, Olymp Praha (2,3,2,2,3) 12 3A
4. Jan Holub, PK Plzeň (2,2,3,3,2) 12 4A
5. Roman Čejka, AK Slaný (1,2,2,1,0) 6 1B
6. Václav Milík, ZP Pardubice (3,3,1,2,1) 10 2B
7. Michal Dudek, AK Slaný (2,0,2,3,1) 8 3B
8. Petr Babička, AK Slaný (1,2,1,1,0) 5 4B
9. Jakub Fencl, Markéta Praha (0,0,1,1) 2
10. Rene Vidner, ZP Pardubice (-,1,E,-) 1
11. Luboš Velinský, ZP Pardubice (R,R,-,-) 0


11 comments

  1. Vypravil jsem se do Slaného a nelitoval jsem. Na personální krizi české ploché dráhy velmi slušné závody. Ale co mě nadchlo, bylo bravurní komentování závodu pana Čmejly.
    Perfektní znalost jezdců, přehled o vývoji závodu a to vše zarámované znalostí historie české i mezinárodní ploché dráhy. Připomenutí slavných jezdců, kteří ve Slaném kdy jeli, vzpomínky na letošní závody a podrobné infomace o Mariánských Lázních. Nebojím se říci,výkon prostě brilantní. Pro mě opakovaně. A že těch kritiků má …. že pánové Steev, HBC ale i mnoho dalších. Jenomže pánové zkuste si to s mikrofonem. A jedna maličkost – on na rozdíl od vás za těmi řídítky seděl. Současně se divím, že člověk s takovou erudicí už dávno nekomentuje v Praze GP či Tomíčka nebo i ZP. Ale kdepak, to v Praze si raději za fůru peněz najmou komentátorský prefabrikát, který je schopen v jednom týdnu komentovat Zemi živitelku v Litoměřicích, výstavu traktorů v Bylanech či potlach trampů v Jílovém. Akorát že o ploché dráze ví s odpuštěním prdlajs.

  2. „Perfektní znalost jezdců, přehled o vývoji závodu…“ – opravdu dobrý fórm, řekl bych, že bude hodně těch, co pobaví.
    Jen se tou oslavnou ódou, která vypadá jek na zakázku, ztrapňujete.
    Třeba pány Hejtíka, nebo Procházku osobně taky dvakrát „nežeru“, ale o pocity nejde. Poslouchat se dají. V Praze, nebo Pardubicích naštěstí vědí, co dělají.

  3. Mě nadzvedla jedna věc: když jsme 30. června dělali juniorák v Kopřivnici, nepřijeli 4 ohlášení jezdci. Chtěli jsme proto operativně jet rozpis pro 12 jezdců. Volali jsme Petrovi Moravcovi a podle něj to nešlo. Odpověď byla logická: systém je dán řády, musí se jet podle něj, aby byly závody stejné. A tak nám na dráze jezdili většinou dva či tři jezdci, jedna jízda se dokonce vůbec nejela. Ostuda, hnus. A ejhle – ve Slaném to najednou jde, ve Slaném se takhle jet může, mohou se porušovat na kalendářní poradě schválené systémy soutěží.

    Mě z toho vyplývá několik věcí:
    1. když dva dělají totéž, není to totéž. Jsme si všichni rovní, ale někteří asi rovnější,
    2. podle mě závod nemůže být započítávaný. Není to nějaká má snaha po pomstě, ale proto, že se nejel podle schváleného systému a není srovnatelný s ostatními podniky mistrovství
    3. pokud pořadatelé mají rozum, tak takové závody nebudou organizovat. Aspoň my v Kopřivnici jsme z toho vyléčení něco pro české juniory pořádat.

  4. Jen nám proboha pane Bělský neposílejte nového komentátora pana Čmejlu do Pardubic na ZP. My co chodíme do Popkovické zatáčky a nevidíme na tabuli, tak jsme odkázáni jenom na komentování. A to bychom byli úpně mimo. Jinak co Vám ten Steev a HBC provedli, že se o ně stále odíráte?

  5. Víte, pane Hruško, že jsem reakci od Vás čekal? Ale nic proti tomu, když je to ve slušnosti a nikdo nikoho neuráží. Každý můžeme mít svůj názor. Mě například mrzí, že již více jako rok nlze diskutovat u pana Škacha na A-Z. Přišla mi tam ta diskuse odbornější. Ale prý (nevím?) o někom napsal něco tvrdšího a pak snad došlo i k nějakému fyzickému napadení. On holt každý pravdu nesnese.

  6. Já bych to řekl asi takhle: nemám nic proti spíkrovi,který se snaží navázat konverzaci s diváky. Viz třeba naposledy ve Mšeně a diskuse o pěstování rajčat a svícení baterkama. Ale já tam chodím hlavně taky proto, abych věděl kdo je nasazen do finálových jízd, a to jsem se od hlasatele ani ve Mšeně ani ve Slaném nedozvěděl. Odečítá to buď z čísel jezdců na čáře a nebo podle kombinéz, nebo mu to pan Moravec musí na poslední chvíli doběhnout říct. Nebo třeba ta ostuda při PMEZ s odlišným postavením jezdců a vlajek příslušných zemí, to byla ostuda. Ale ta nepadá úplně na hlavu spíkra, ale bylo to do očí bijící i v hledišti. Vím, že to není jednoduché a doporučuji pořídit si asistenta spíkra, když chce bavit lidi, ať mu někdo dělá program. Není opravdu lehké uvnitř oválu se čtyřikrát za jízdu otočit a v tom fofru všechno perfektně stihnout.

  7. Dobry den pane Belsky.koukam ze jsme se asi necim provinily ?Nebo dochazi k nejakemu nedorozumeni?Jinak nechapu duvod proc nas napadate.Jako spravny fanousek plochy jiste nebudete chybet v pardubicich ci v pondeli na markete tak se mi ozvete na mobil 724603536 mile rad vas poznam a o plochy jsi svama popovidam.s pozdravem Radek Fanta HBC&VRATES SPEEDWAY.

  8. Divím se, že diskutujete o plus-mínus hovadinách a jako by vám bylo jedno, jak tem šampionát vypadá. Copak se na to dá koukat? To se vyplatí kvůli tomu volat sanitu, platit doktora a činovníky, kropičku? Vždyť už jsme trapní jen tím, že je šest traťáků a jedenáct jezdců. Pořadatelů je tak 3x víc než jezdců. A všem je to asi fuk. To tam chodíte kvůli komentáři??? :-)

Zanechte komentář: