FIM Final Grand Prix dnes v Bydgoszczi

Autor článku:

polsko1.pngsgp.gifsilver_super_prix__100X92_1.gifBydgoszcz (Polsko) – Odložené Grand Prix Německa v Gelsenkirchenu bylo, jak už jsme na našich stránkách informovali, přeneseno do polské Bydgoszcze. Závod startuje dnes v 19 hodin. O zlaté a stříbrné medaili je již prakticky rozhodnuto. Jen hodně špatný výkon by mohl zlato Nicky Pedersonovi vzít. Má totiž šestnáctibodový náskok nad Jasonem Crumpem. Stejně tak je to i s Crumpem a jeho stříbrnou medailí. Největší boje se tedy čekají v bitvě o bronz. Šance na něj mají hned tři jezdci – Greg Hancock, Hans Andersen a Tomasz Gollob. Rozložení je takové, že třetí je zatím Greg Hancock s dvoubodovým náskokem na čtvrtého Golloba a šest bodů na třetí pozici ztrácí Hans Andersen.

Další boje budou na frontě kolem osmého místa, které zajišťuje účast v Grand Prix i pro příští rok. Tento boj bude převážně u Rune Holty a Scotta Nicholse. Lépe je na tom momentálně Holta, který má na Nichollse náskok tří bodů. Teoretickou šanci na udržení v Grand Prix má i desátý Bjerne Pedersen, který ztrácí na osmého Holtu sedm bodů. Místo zraněného Nilese Kristiana Iversena se představí polský talent z Wroclawi Maciej Janowski. Divoká karta zůstala německému jezdci Martinu Smolinskemu. Záznam celého závodu můžete sledovat na ČT 4 Sport dnes od 22:40 a opakování pak zítra od 12:10 na stejném programu.

Se seriálem Grand Prix se dnes rozloučí i jeho jediný český účastník Lukáš Dryml, který je v celkové klasifikaci na patnácté pozici se ziskem třiceti devíti bodů a už nemá žádnou šanci změnit to, že pro něj Grand Prix končí.

Po odjetí FIM Final Grand Prix nás čeká ještě jedna jízda – Super Prix o 200 000 dolarů. Účastníci této jízdy vzešli z vítězů Grand Prix na drahách, které vznikly pouze pro účely závodu Grand Prix a po závodech byly vždy zrušeny. Tři účastníci tohoto rozjezdu jsou už jasní – Rune Holta, Tomasz Golob a Jason Crump. Čvrtého účastníka poznáme až o odjetí finalové jízdy v Bydgoszczi. Vítěz získává 120 000 dolarů, druhý si odveze 40 000 dolarů, třetí 25 000 dolarů a poslední v této jízdě 15 000 dolarů.

Startovní listina FIM Final Grand Prix (Bydgoszcz  Polsko):

1 (15) Fredrik Lindgren, Švédsko
2 (2) Leigh Adams, Austrálie
3 (7) Rune Holta, Polsko
4 (4) Tomasz Gollob, Polsko
5 (5) Hans Andersen, Dánsko
6 (8) Scott Nicholls, Velká Británie

7 (1) Nicki Pedersen, Dánsko
8 (14) Krzysztof Kasprzak, Polsko
9 (3) Jason Crump, Austrálie
10 (13) Lukáš Dryml, ČR
11 (9) Chris Harris, Velká Británie
12 (16) Martin Smolinski, Německo
13 (6) Greg Hancock, USA
14 (10) Andreas Jonsson, Švédsko
15 (11) Bjarne Pedersen, Dánsko
16 (12) Maciej Janowski, Polsko

17 (18) Grzegorz Zengota, Polsko

Startovní listina Super Prix o 200 000 dolarů:

swedish_super_prix__51X55.gifRune Holta, Polsko
danish_superprix__51X55.gifTomasz Gollob, Polsko

british_super_prix__55X55.gif

Jason Crump, Austrálie
german_superprix__51X55.gifvítěz GP v Bydgoszczi



6 comments

Zanechte komentář: