Pardubičtí plochodrážníci se loučili s úspěšnou sezónou

Autor článku:

cesko.pngpardubice.gifAKTUALIZOVÁNO 11 x Foto
Pardubice –
Již tradičně poslední akcí sportovního roku na stadionu ve Svítkově je netradiční měření sil nazvané podle hlavní ceny „Memoriál Jana Bechera.“ Ten letošní se měl konat původně na státní svátek v úterý, ale počasí bylo proti. Náhradnímu termínu, kterým byla sobota však již počasí více než přálo.

IMG_4861.JPG

Za krásného počasí se na dráze nejprve představilo dvanáct jezdců majících aktivní zkušenosti s touto disciplínou. Ředitel akce František Kalina rozdělil tucet přítomných, včetně dvou nejmladších jezdících na motocyklech ve třídě do 125 ccm na dva týmy, kterým veleli kapitáni Aleš Dryml a Hynek Štichauer. Bohužel se museli vzhledem ke změně termínu omluvit někteří jezdci, především „přespolní,“ ale ti co přijeli bavili sebe i přítomné diváky opravdu náramně. Jezdilo se ve čtyřech jezdcích klasicky i doprava, nebo po dvou jezdcích a to v několika disciplínách, na jednom motocyklu, dále jako stíhací závod s objížděním kužele v zatáčkách nebo s výměnou jezdce a pneumatiky během jízdy a vrcholem byla jízda na dvacet kol s výměnou jezdců a doléváním metylu také během jízdy.

IMG_4867.JPG

Celý závod nakonec nejtěsnějším rozdílem vyhrál tým Aleše Drymla, ale přiznal po závodě, že jen díky tomu, že v závěrečné jízdě přesně v polovině jízdy odmítl jeho soupeřům motocykl poslušnost. Celé plochodrážní loučení s právě končící úspěšnou sezónou vrcholilo tím, že na dráze se představili mechanici jezdců, ale také úplně normální příchozí fanoušci kteří buď sami nebo spolu s jezdci, především ti úplně nejmladší absolvovali takzvané uzamčení oválu. Nakonec jen pro pořádek výsledek závěrečného závodu Tým Aleš Dryml a spol. – Tým Hynek Štichauer a spol. 38:37 (Aleš Dryml, Tomáš Suchánek, Roman Andrusiv, René Vidner, Petr Pozdník, Jana Račáková – Hynek Štichauer, Václav Milík, Vladimír Kalina, Pavel Fuksa, Michal Sokol, David Štěrovský).

IMG_4869.JPG

IMG_4870.JPG

IMG_4900.JPG

IMG_4923.JPG

IMG_4956.JPG

IMG_4962.JPG

IMG_5022.JPG

IMG_5123.JPG

IMG_5157.JPG

Spoustu dalších fotek z této akce najdete na stránkách Wojta-Foto

2 comments

Zanechte komentář: