Filip Šitera: „ Po dvou jízdách mě to srazilo.“

Autor článku:

cesko.pngsitera2.jpgMladá Boleslav – Filip Šitera, který dva roky po sobě nasbíral na domácí půdě v juniorské kategorii vše, co se dalo, letos naskočil jen do některých juniorských závodů. Zranění hned ze začátku sezóny v Polsku ho poněkud zabrzdilo. V průběhu sezóny se upsal klubu britské Elite League Coventry Bees, kde odjel několik závodů. Jak svou sezónu hodnotí Filip Šitera?

IMG_3365.JPG

1. Jak hodnotíš uplynulou sezónu?
Tak v sezoně jsem měl výkyvy, nemůžu ji zhodnotit za úspěšnou. Sice mi nějaké závody vyšly, pak ale přišla zranění a ta se podepsala hlavně na psychické stránce. S tou jsem neměl nikdy problém, ale bohužel takový je život. Člověk nemůže být furt na vrcholu. Myslím si, že tahle sezóna mě namotivuje na další. Že nebyla tak úspěšná, o tom jsem už přemýšlel i s pár lidmi, čím to bylo. Teď jen vychytat a soustředit se na to, co bude, a ne na to, co bylo.


DSCF5414_copy.jpg

2. Co považuješ za svůj nejvydařenější závod sezóny?
Tak závody jsou vydařené i nevydařené. Každého závodu, který se mi povede, si
cením.

DSCF6037.JPG

3. Co naopak byl tvůj nejhorší závod?
Mistrovství světa v Pardubicích. Dal sem do přípravy absolutně – myslím si – hrozně moc jak po finanční stránce, tak po fyzické i psychické. Bohužel po svých prvních 2 jízdách mě to srazilo tak psychicky, že už sem začal dělat kraviny. Tímto bych se chtěl omluvit hlavně Bohoušovi Brhelovi, mému teamu, rodině, sponzorům a všem lidem a fanouškům okolo mě. Byl to jeden z nejhorších dnů mého života.



IMG_3695.JPG

4. Jsi spokojen se svými starty v zahraničních ligách?
Tak v Polsku byly problémy, ale to bych nechtěl rozebírat. Švédsko, Itálii a Anglii můžu zařadit za úspěšné.

IMG_3480.JPG

5. Jak probíhá příprava na novou sezónu?
Příprava je v plném proudu, jsem po operaci kolene, které se hojí moc dobře. Chtěl bych poděkovat doktoru Brožovi, který mi pomáhá i s krční páteří a věnuje mi moc času. Jsem mu za to moc vděčný. Mám 2-3krát v týdnu rehabilitace, ještě masáže 6krát v týdnu, posilovna. Před operaci jsem chodil s mechanikem na tenis a squash, v tom po Novém roce budeme pokračovat a v lednu se začnou stavět motorky.

IMG_3435.JPG

6. Kde všude budeš startovat v roce 2009, myslím tím zahraniční ligy, už jsi něco podepsal?

Mám podepsané Švédsko, zůstávám v Griparně, v Polsku jsem podepsal Gniezno
v Čechách jsem se vrátil do Mšena a měly by ještě jiné kontrakty přibýt, ale
o tom se ještě nebudu zmiňovat.

IMG_4630.JPG

7. Jaké máš cíle pro novou sezónu?
Cíle si nedávám, ale rozhodně ve zdraví, protože když je člověk fit, se jezdí daleko líp. Bez pádu nemůžu říct, protože mi je jasné, že zrovna mě by se to nepodařilo :-). Jinak bodovat a mít o 100 % lepší sezonu než tuhle.

IMG_4453.JPG

8. Co bys vzkázal čtenářům Speedway Fakta?
Zdravím všechny fanoušky ploché dráhy jsme rádi, že máte rádi tenhle sport jako my bez Vás by to nešlo, držte nám palce.


Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně úspěchů!


2 comments

Zanechte komentář: