Dvojice Vaculík-Walasek nejlepší v Liberci

Autor článku:

ceska-republika.pngVítězstvím domácího páru bm GRS ve složení Martin Vaculík – Grzegorz Walasek skončil sobotní finálový závod mistrovství České republiky dvojic v Liberci. Závod byl už od kvalifikace provázen velkým množstvím pádů, když například Jan Jaroš okusil, jaké je to být uvnitř nafukovacího mantinelu. V tomto případě byla škodná pouze technika. To pád Mateusze Lampkowskiho v jízdě č. 12 bohužel znamenal zlomeninu zápěstí. K vidění bylo několik krásných soubojů a především v podání týmů ZP Pardubice a HBC@Vrates / CS MV také ukázka toho, jak by měla jízda v páru vypadat.

Kvalifikace:

1. ZP Pardubice – 14 bodů
DRYML Aleš (3*,4)    7+1
SUCHÁNEK Tomáš(4,3*) 7+1

2. Grepl PDK Mšeno – 14 bodů
JAROŠ Jan (3*,3*) 6+2
KOSCIUCH Norbert (4,4) 8

3. DaK Jablonec – 9 bodů
ŠITERA Filip (2,4) 6
SIMOTA Zdeněk (0,3*) 3+1

4. Otruba Team – 7 bodů
OTRUBA Jaromír (0,2*) 2+1
NOWACKI Krzysztof (2,3) 5

5. bm GRS Liberec II – 6 bodů
LOWICKI Dariusz (F,N) 0
VIŠVÁDER Vladimír (2,4) 6

6. AK Markéta – 4 body
PUČKO    Pavel (2,2) 4
FENCL    Jakub (0,0) 0

Zálkadní část:

SKUPINA A
1. bm GRS Liberec, 25 bodů
VACULÍK Martin (4,3,0,3) 10+2
WALASEK Grzegorz (3,4,4,4) 15+1

2. HBC @ Vrates/CS MV, 22 bodů
FRANC Josef (3,2,2,2) 9+4
WOLFF Richard (4,3,3,3) 13

3. PSK Olymp Praha – Bellis, 19 bodů
KŮS Matěj (2,4,4,4) 14
TOMÍČEK Luboš (0,2,3,0) 5+1

4. Grepl PDK Mšeno, 16 bodů
KOSCIUCH Norbert (3,4,3,2) 12+1
JAROŠ Jan (0,0,4,0) 4

5. PK Plzeň, 8 bodů
HÁDEK Michael (2,0,2,0) 4
HOLUB Jan (0,2,0,2) 4

SKUPINA B
1. AK Slaný, 27 bodů
MÁLEK Martin (3,2,3,3) 11+3
ULAMEK Sebastian (4,4,4,4) 16

2. ZP Parbubice, 22 bodů
DRYML Aleš (3,4,2,4) 13+1
SUCHÁNEK Tomáš (4,2,Fd,3) 9+1

3. Dak Jablonec, 19 bodů
ŠITERA Filip (3,0,3,2) 8+2
SIMOTA Zdeněk (4,3,4,0) 11

4. Mitas Březolupy, 10 bodů
GAVENDA Martin (2,2,Fd,N) 4
WEIS Ronny (0,0,4,2) 6

5. PRO TEC Miletice, 10 bodů
LAMPKOWSKI Mateusz (2,3,N,N) 5
PULCZYNSKI Kamil (0,0,3,2) 5

1. semifinále (bm GRS Liberec-c, 7:2)
Walasek, Vaculík, Dryml, Suchánek(Fd)

2. semifinále (AK Slaný-HBC @ Vrates/CS MV, 7:2)
Ulamek, Málek, Franc, Wolff

O 3. místo (ZP Pardubice-HBC @ Vrates/CS MV, 4:5)
Dryml, Wolff, Franc, Suchánek

Finále (bm GRS Liberec-AK Slaný, 7:2)
Walasek, Ulamek, Vaculík, Málek(R/4.)

Konečné pořadí:

1. bm GRS Liberec
2. AK Slaný
3. HBC @ Vrates/CS MV
4. ZP Pardubice
5. PSK Olymp Praha – Bellis
6. DaK Jablonec
7. Grepl PDK Mšeno
8. Mitas Březolupy
9. PRO TEC Miletice
10. PK Plzeň

4 comments

  1. Výborný závody, hlavně gratuluji Matesovi ke 2. místu. Jeho forma je závod od závodu lepší a lepší.

    Abych napsal pravdu, očekával jsem tady fůru komentářů ke spíkrovi. Buďto je spíkr v Liberci pro nepříznivce jiných spíkrů ten správný nebo věční remcalové na účet třeba pana Čmejly v Liberci nebyli.
    Abych napsal pravdu, tak jsem si neodnesl ze závodů jedinou objektivní informaci o ploché dráze, kterou by spíkr pustil do éteru. Snad jen gratulace Martinu Vaculíkovi k pátečnímu závodu. Jinak zmínka o nějakém dalším závodu klubovém či individuálním?? Případně něco o GP??
    Ani náhodou. Co třeba říci do ochozů, že 19. je ve Mšeně extraliga nebo jiné další závody? Ze Mšena, potažmo od pana Čmejly, si z oválu alespoň něco odnesu. Tady jsem si odnesl akorát program plný škrtanců. Spíkrova orientace byla dost často chybná. Bylo lepší si výsledky hlídat sám. Taky propagace Liberce v podobě „Líbe a Líbe a Liberec“ rádoby převzatá z „bílého pekla“ v hokejové areně není na správném místě. Při hokeji to chápu, neb bílé peklo dělá třeba 5000 fanoušků tygrů. Rád bych věděl, kolik lidí z těch cirka 500 návštěvníků bylo z Liberce. Potkáváme se totiž téměř ti samí lidé po všech stadionech v naší zemi.
    Nerad bych, abych byl chápán tímto komentářem jako proti spíkrovi v Liberci. Jeho práce si i přes tyto výtky vážím a s klidným vědomím na rovinu píši, že bych za mikrofonem nestál. Chci se ale zeptat nepříznivců jiných spíkrů, jestli toto je pro Vás to pravé.
    Jaromír Nykl

  2. Ano, souhlasím, to komentování byla opravdu hrůza. Také jsem si neodnesl nic zajímavého, třeba o jezdcích, které spíkr vidí téměř celý závod na dráze, zatímco oni se mu nepochopitelně schovávají v hledišti.
    Chyběly také tolik populární vzpomínky z historie, jak si to komentátor dlouhá léta rozdával s těmi největšími plochodrážními esy. Místo toho jen zbytečně obtěžoval připravenými informacemi o historii mistrovství republiky, resp. mistrovství světa dvojic.
    Mohli jsme si tedy alespoň zazpívat „víva víva rakjů“, ale zas nic. A to nemluvím o absenci oblíbené exkurze do světa zahradničení. Důležité informace se také zatím nenaučil podat v ten pravý okamžik, jako je třeba vyhlášení vítězů. Omluvou by neměla být ani skutečnost, že tentokrát v Liberci nikdo žádné klíče neztratil.
    Nejhorší a neodpustitelné ale je, že za celou dobu nedokázal navodit ten správný dojem, že se závody jedou kvůli němu a dopustil, aby se diváci mnohem víc zajímali o dění na dráze, než sebestředné perly vypouštěné do éteru.
    Při jeho mládí nezbývá než doufat, že se tyto v Čechách základní znalosti nutné k dobrému komentování ploché dráhy ještě naučí , první lekci může pobrat už příští středu ve Mšeně. Tam bude mít zaručenou inspiraci

  3. Podívej Steeve, „show“ si dělá každý po svém. Je na organizátorech závodu, jestli se jim to líbí a příště dají mikrofon tomu samému. Nikdy nebudeme všichni naprosto spokojeni a snad se to ani neočekává. Jestli podnikáme při závodech výlety do života hmyzu, zahradničení nebo historie rozebírat nechci. Ať každý showman posoudí sám, jestli práce kterou odvedl byla dobrá a s dobrým pocitem ji předvede příště nebo se zamyslí a příště zkusí upoutat pozornost jiným způsobem.
    Já jsem psal hlavně o objektivních informacích kolem ploché dráhy. Bohužel tyto mi chybí třeba i při televizních přenosech při vysílání GP. Jednou jedinkrát, tuším, že při letošní GP v Praze střihly při úpravě dráhy záběry ze svítkovské extraligy. Myslím, že to bylo mnohem lepší, než poslouchat tytéž dotazy a odpovědi na ně typu: „dráha je pro všechny stejná“, „na každém stadionu je to jiné – dráha je měkká/tvrdá, delší/kratší, mokrá/prašná“, „při posledním závodě překvapil, dnes mu to nejde“ – tohle všechno vidím přeci sám při sledování. Proč ale třeba neříci, jaké je úsilí sehnat např. Hancocka do naší extraligy. Jaké je startovné za takovouto hvězdu? Porovnat to třeba s Ferjanem a s někým z domácích jezdců. Ať divák ví víc. Proč třeba neodvysílat při GP nějaký šotek z historie. Vždyť toho musí být v análech plno. Proč se nenatočí nějaké interwiev s někým z jezdců a pak se neodvysílá. Ať víme, na kolik peněz přijde třeba sezóna průměrného jezdce. Jaké to je pendlovat mezi jednotlivými ligami, co pro to musí udělat apod.
    Proč Tomáš Suchánek skončí karieru, pak si odskočí na Slovensko pro titul a opět se vrátí do hry. Nemáme nejmenší šanci se odkudkoliv cokoliv dozvědět. Tomáš skončí a najednou se rozjíždí Jarda Petrák, aby měl kdo jet extraligu?? To není ke klubu během sezóny vázán (krom vyřazení kvůli zranění)? Podle mého tyto „drby“ právě do pořadu nebo live za mikrofon patří. Mě by třeba zajímalo, jak se zpětně takový závod hodnotí. Je pan Kollert spokojen? Přineslo mu to něco nebo při pohledu do kasičky zjistí, že zeje prázdnotou? Má z toho tedy alespoň dobrý pocit? Byl spokojen s návštěvností i přesto, že téměř většina občanů v Lbc dostala do schránky propagační leták o závodech? Jak je třeba pro něho složité sehnat jezdce takového kalibru, které jsme měli možnost vidět? Myslím si, že je tady fůra zajímavých věcí, které by mnozí rádi věděli. Při extralize ve Mšeně se tam pohybovala kamera. V Liberci taky. Mám možnost něco někde zpětně vidět v bedně?? Proč se z toho neudělá třeba kratičký záznam a ten se nestřihne při GP?
    To je plochá dráha v Čechách taková tajenka, že se se divák či fanda nic nedozví nebo se nic nesmí říci? Nebo o tyto informace není zájem.
    Jaromír Nykl

  4. O.K., s tímhle bych docela souhlasil, byť ne vše je tak jednoduché. Třeba o penězích nikdo moc nemluví, to je vesměs věc klubu, ale zkus se třeba zeptat pana Grepla, na kolik ho přijde Hancock. Informace ze zákulisí jsou ale určitě pro fandy zajímavé a je fakt, že tady lze co zlepšit, včetně TV přenosů. Byť upřímně řečeno, jsem rád, že se vysílá alespoň to, co se vysílá, plochá dráha není sport, který byl televize extra preferovala a hýčkala.
    Tvůj první příspěvek byl ale trochu o něčem jiném. Z něho jsem vyrozuměl, že zatímco v Liberci byl komentátor tragéd, který kromě gratulace mistru devatenáctek nevypotil nic kloudného, ze Mšena odcházíš doslova nabitý vědomostmi. To je víc než k pousmání, protože slyšet tam spíkra blafat celý čas, ještě neznamená, že se ve věci vyzná a orientuje. Šance dostat od něho objektivní informaci je asi taková jako když se vydáš do Tater najít ledního medvěda

Zanechte komentář: