V Růžené se pojede, v Hamru bohužel ne

Autor článku:

ceska-republika.pngledy.gifPřes současný vývoj počasí v České republice, který zcela nepřeje ledové ploché dráze, bylo dnes rozhodnuto, že sobotní závod Mezinárodního mistrovství České republiky na ledové ploché dráze se v Růžené u Milevska uskuteční. Dnes ráno (pátek) se vrstva ledu pohybuje okolo 30 cm, což je dostatečná vrstva pro uskutečnění závodu. Sobotní závod v Růžené začíná ve 13 hodin. Výsledek tohoto závodu určí letošního individuálního mistra České republiky.
To proto, že zatím co v Růžené přinesla každodenní práce na přípravě dráhy zatím úspěch, úplně stejná celotýdenní snaha v Hamru na Jezeře, kde se mělo závodit v neděli, úspěch nepřinesla. „Je to obrovská vodní plocha a v posledních dnech nám připravená dráha sluníčkem značně změkla. Zkoušeli jsme na tom včera jezdit, moc to nešlo a závodit by bylo hodně nebezpečné, proto jsme se rozhodli závod odvolat,“ řekl letošní mistr republiky v závodě dvojic Jan Pecina z pořádajícího klubu.

Titul mistra České republiky zřejmě nebude obhajovat Jan Klatovský. Mladší z bratrů doplatil před týdnem v pátek na špatně připravenou umělou dráhu v rakouském Innsbrucku a přesto, že po pádu absolvoval celý závod finále mistrovství světa, není zdravotně zcela v pořádku a do závodu v Růžené asi nenastoupí. Definitivní rozhodnutí padne v sobotu ráno. „Prakticky nezvednu ruku, nemám nic zlomeného, ale raději to asi nechám v klidu a soustředím se na závěr světového šampionátu,“ říká obhájce titulu.

Startovní listina:
1. PECINA Jan, Česká republika
2. dodatečně
3. KREUZBERGER Josef, Rakousko
4. KLAUZ Jan, Česká republika
5. DIVIŠ Andrej, Česká republika
6. SCHUKKEN Gerrit, Holandsko
7. HUTLA Radek, Česká republika
8. ROWAND Kevin, Velká Británie
9. VOLEJNÍK Lukáš, Česká republika
10. REITSMA Simon, Holandsko
11. BĚHAL Martin, Česká republika
12. EBNER Charly, Rakousko
13. KLATOVSKÝ Antonín, Česká republika
14. BRUCKNER Johann, Rakousko
15. KLAUZ Petr, Česká republika
16. STRUGALA Pawel, Švýcarsko

Rozhodčí závodu: Pavel Kubeš

Zanechte komentář: