Co nového v Greplu Mšeno?

Autor článku:

mseno.jpgholder.jpgKorektor těchto stránek Karel Horňák hovořil v rozhovoru pro Mělnický deník s Rudolfem Greplem, prezidentem mistrovského klubu, který nese jeho jméno, o tom, co Středočeši chystají na rok 2011. Řeč se točila předvším o personálních otázkách, ať už se týkají pozice manažera, či jezdeckého obsazení, kde Rudolf Grepl vyslovil jméno Chrise Holdera jako jedné z možných posil.

Petr Vandírek, který přivedl klub z lázeňského městečka ke třem medailovým umístěním v posledních třech sezonách, z důvodu velkého pracovního vytížení opustil post manažera extraligového týmu, na který se vrátil František Liebezeit, bývalý závodník a dnes také významný sponzor některých jezdců.

Se změnou na postu manažera budou nejspíše souviset i změny v jezdeckém kádru. Situace s českými seniory zůstává i vzhledem k omezenému počtu jezdců s českou licencí neměnná, v extraligových závodech by měli černobílou vestu i nadále oblékat Jan Jaroš, Filip Šitera a Tomáš Topinka.

Hlavním zahraničním tahounem by měl být Maťo Vaculík, jenž měl k mšenským nakročeno již loni, ale jeho přesun ze Slaného se nakonec neuskutečnil. V klubu jsou prý spokojeni s výkony Piotra Protasiewicze, Norberta Kosciucha, Sebastiana Ulamka a Grega Hancocka, kteří figurují v plánech na další sezonu. Nejspíše zůstanou i Maciej Janowski a Grzegorz Walasek, oba již obdrželi návrhy smluv. Na soupisce se pravděpodobně už neobjeví Lee Richardson, jenž se v uplynulém extraligovém ročníku nepředstavil ani jednou. Naopak novými posilami by se mohli stát Patryk Dudek, osmnáctiletý juniorský mistr Polska z roku 2009, který se skvěle prezentoval v barvách Plzně v letošním ročníku extraligy družstev, a Chris Holder, osmý nejlepší plochodrážník světa sezony 2010. Otázkou zůstává, zda Australan s sebou pod Kokořín přivede svého krajana a chráněnce, dvojnásobného juniorského světového šampióna Darcyho Warda.

Pavel Fuksa dovrší v roce 2011 22 let života, a tak už nebude nadále možné ho považovat za juniora. Mšenští funkcionáři se tedy museli poohlédnout po náhradě a našli hned dvě. Jak jsme vás již dříve informovali, v extralize i juniorských soutěžích budou klub reprezentovat dosud plzeňští Michael Hádek a Jan Holub. Tato dvě hostování pravděpodobně významnou měrou převáží misky extraligových vah na stranu Greplu, neboť právě pozice juniora byla mezi odbornou veřejností pokládána za největší slabinu mistrovského týmu.

Klubu se také daří získávat do svých řad mladé začínající závodníky. Milan Čermák, Stanislav Pouznar a Ondřej Smetana si již odbyli svoje debuty na pětistovce, Michal Klein má první ostrý start v sedle tohoto stroje teprve před sebou. Všichni čtyři budou hájit barvy klubu v mistrovských juniorských soutěžích, kde je doplní sehrané duo Hádek – Holub. PDK Grepl bude mít svého zástupce i na malých drahách, kde bude první plochodrážní zkušenosti sbírat devítiletý František Klier.

Zanechte komentář: