Těžký pád Lukáše Drymla

Autor článku:

eastbourne.gifdryml-lukas.jpg Při utkání britské Elite League mezi domácím Birminghamem a hosty z Eastbourne došlo k ošklivému pádu trojice jezdců, ze kterého nejhůře vyšel Lukáš Dryml. V páté jízdě se do vzájemného souboje dostali Bjarne Pedersen a Daniel Nermark, z čehož rezultoval pád Dána. Do Pedersenovy ležící motorky vletěl Lukáš Dryml, byl katapultován do výšky zhruba tří metrů a po několikametrovém letu dopadl na záda. Když k ležícímu Drymlovi dorazili lékaři, byl při vědomí a schopen s nimi komunikovat. Později bylo na stadionu bez větších podrobností oznámeno, že Lukáš Dryml utrpěl zranění zad a nohy. Závodníkův zdravotní stav pro Vás budeme i nadále sledovat.

29/07 Informace ohledně rozsahu zranění Lukáše Drymla i nadále zůstávají velmi kusé. Oficiální web klubu z jihu Anglie se ve své původní reportáži ze závodu zmiňuje jen o tom, že český závodník má podezření na zlomeninu nohy. V tuto chvíli nevíme, jaká je vážnost zranění, a tak lze jen spekulovat o tom, zda-li Lukáš Dryml bude nucen letošní sezonu ukončit. Mladší z bratrské dvojice přitom prožívá v Anglii nejlepší sezonu za poslední léta a už za necelé dva týdny měl pomoci svému mateřskému klubu Zlaté přilbě Pardubice v extraligovém šlágru proti Greplu Mšeno.

29/07 14:00 Podle informací z britského fóra Lukáš Dryml utrpěl zlomeninu stehenní kosti a má vykloubený prst na noze. Naštěstí se nepotvrdily obavy panující o stav jeho zad a krku, kde nebylo diagnostikováno žádné poranění. Dnes ráno byl závodník převezen do nemocnice ve West Bromwich, kde se podrobil operaci zlomené nohy.

29/07 14:30 Před několika minutami se s námi přímo z Anglie spojil Aleš Dryml, který byl během čtvrtečního večera soupeřem svého bratra. Exkluzivně pro tento web potvrdil, že jeho mladší bratr utrpěl frakturu pravé stehenní kosti, která je zlomená jen na jednom místě. Vykloubený palec na pravé noze byl ošetřujícími lékaři srovnán už včera večer. V těchto chvílích je nejúspěšnější český závodník posledních let na operačním sále. Zákrok začal ve 13:00 britského času a lékaři by měli do Drymlova stehna implantovat zpevňující šroub. Aleš Dryml inkrimonovaný střet viděl a řekl nám, že bratrův pád byl velmi podobný tomu, který měl on sám v květnu na dráze v Peterborough. Také on vletěl do ležícího motocyklu, tentokrát byl stroj bezprizorní po pádu Bjarneho Pedersena, který se střetl s ostře jedoucím Danielem Nermarkem.

Zanechte komentář: