Finále MČR jednotlivců startuje v Divišově

Autor článku:

ceska-republika.pngdivisov.gifRepublikový šampionát jednotlivců dospěl ke svému prvnímu ze tří plánovaných finálových závodů. Boj o krále domácí ploché dráhy bude v sobotu rozehrán na dráze v Divišově. Titul bude obhajovat Matěj Kůs, jenž bude postrádat svého největšího vyzyvatele dlouhodobě zraněného Lukáše Drymla. Jezdci se přijdou představit divákům ve 14:30.

Těžko hledat ve startovní listině divišovského finále jasného favorita, žádný z domácích plochodrážníků zatím v této sezoně neprokázal natolik konzistentní výkonnost, aby jej bylo možno označit za potenciálního vítěze. Ty nejvyšší ambice si určitě do Divišova přiveze Aleš Dryml, který by letos konečně mohl vystoupit ze stínu mladšího bratra a vybojovat pro sebe první titul mistra republiky v kariéře. Proti šancím kapitána české reprezentace však hovoří nakumulované velké množství závodů na krátkých, dlouhých i travnatých drahách v posledních dnech a týdnech, vždyť divišovské klání bude už pátým závodem Aleše Drymla během osmi dní. Z toho pramení vzrůstající únava, kterou zkušený závodník bez okolků přiznal po skončení extraligového matche mezi Zlatou přilbou Pardubice a mšenským Greplem.

Druhým výrazným adeptem na mistrovský titul je jeho stále ještě aktuální držitel Matěj Kůs. Hlavním faktorem, který by mohl působit proti Kůsovu tažení za vítězstvím v sobotním závodě, je, že středočeský ovál nepatří mezi ty, které by pražský závodník zařadil mezi své oblíbené. Navíc právě divišovský závod překazil mistrovské ambice plzeňského rodáka již před dvěma lety, kdy do Divišova zavítalo republikové finále naposledy.

Za Drymlem a Kůsem stojí skupinka jezdců, se kterými můžeme počítat na čelní umístění v sobotním závodě, ovšem zisk mistrovského titulu v podání některého z těchto závodníků by se rovnal překvapení. Vysoko míří rozhodně Filip Šitera, který touží konečně prolomit smůlu z let minulých a pořádně se v národním místrovství prosadit. Pokud mu to zraněné koleno dovolí, výsledek vyšetření magnetickou rezonancí bude znám v pátek, přicestuje Hynek Štichauer do Divišova s cílem minimálně obhájit loňský bronz. Výborným výkonem ve středečním extraligovém šlágru se prezentoval Tomáš Suchánek a ani on není v Divišově bez šancí. Z jezdců, se kterými se počítá jako s adepty na čelní příčky, má Václav Milík se středočeským oválem nejčerstvější závodní zkušenosti, v polovině července zde totiž vyhrál jeden z dílů republikového šampionátu juniorů. V Divišově už letos startoval i Martin Málek, ale pořadatelé věří, že březolupský závodník příliš zkušeností z deštivé červnové kvalifikace Mistrovství světa jednotlivců nezúročí.

STARTOVNÍ LISTINA:
1 DRYML Aleš, ZP Pardubice
2 HOLUB Jan, PDK Mšeno
3 SUCHÁNEK Tomáš, ZP Pardubice
4 PETRÁK Jaroslav, ZP Pardubice
5 KRČMÁŘ Eduard, AK Slaný
6 DUDEK Michal, AK Slaný
7 MILÍK Václav, ZP Pardubice
8 JAROŠ Jan, PDK Mšeno
9 PUČKO Pavol, AK Markéta
10 GAVENDA Martin, AK Markéta
11 MÁLEK Martin, AK Březolupy
12 KŮS Matěj, AK Markéta
13 ŠTICHAUER Hynek, ZP Pardubice
14 ŠITERA Filip, PDK Mšeno
15 SIMOTA Zdeněk, AK Markéta
16 ČEJKA Roman, AK Slaný
17 SMETANA Ondřej, AK Markéta
18 HOLUB Zdeněk, AK Markéta

Zanechte komentář: