Hynek Štichauer: „Příští rok to bude stát za to.“

Autor článku:

pardubice.gifstichauer.jpg

Na konci srpna podstoupil Hynek Štichauer ve Fakultní nemocnice v Olomouci operaci zraněného kolene. MUDr. Holibka mu dával do pořádku koleno zraněné v Anglii, bylo nutné provést tonizaci křížového vazu, sešít postranní vaz a obrousit potrhaný meniskus. My jsme se nyní pardubického závodníka zeptali na průběh léčby či odhad na začátek přípravy na sezonu následující.

MK: V Anglii jsi utrpěl zranění kolenních vazů, co konkrétně máš v koleni poškozené?
HŠ: V Anglii jsem utrpěl úraz na domáci dráze v Plymouth, paradoxně při závodu  proti mému dřívějšímu klubu z počátku této sezony – Berwick Bandits. Po kolizi s mým team partnerem jsem se najednou ocitl mezi diváky… Odnesl to postranní vaz, meniskus a přední vaz křížový na levém koleni.

MK: Dalo se s takovým zraněním závodit?
HŠ: Po výsledcích magnetické rezonance a konzultaci s mým doktorem Tomášem Brožem jsme zvažovali možnost pořídit vhodnou ortézu a po krátké pauze se pokusit dokončit sezonu. Na konec jsem se však rozhodl podstoupit operaci.

MK: Je to tak, že pro tebe tato sezona již skončila?
HŠ: Ano, bohužel tato sezona pro mě již skončila. Po domluvě s celým týmem jsme se rozhodli, že bude lepší dát se do pořádku, než to dojíždět se zraněním a riskovat. Lidé jsou ode mne zvyklí vídat určitou úroveň a nebyl jsem si úplně jistý, jestli by to s tím kolenem šlo tak dobře.

MK: Na jak dlouho lékaři odhadují délku tvojí rekonvalescence?
HŠ: Délku rekonvalescence odhaduji na tři měsíce. Měsíc na to nemůžu vůbec šlapat, druhý měsíc to můžu zatěžovat jen určitými procenty a až třetí měsíc začnu nohu rozhýbávat a posilovat.

MK: Kdy a jak začneš přípravu na novou sezonu?
HŠ:  Příprava na příští sezonu začne dříve, než ostatním ta letošní skončí. V podstatě hned, jak to bude možné, začnu s rehabilitací, která postupně přejde do zimního tréninkového plánu. Na příští rok chci být 100% zdravý, protože, jak už jsem se nejednou přesvědčil, je to to nejdůležitější. Na závěr bych chtěl poděkovat všem sponzorům, rodině a lidem, kteří mi pomáhají. Příští rok to bude stát za to.

Zanechte komentář: