Co řekli ti nejlepší v Pardubicích

Autor článku:

FIM_1.jpgZP63.jpgCo řekli ti nejlepší jezdci v Pardubicích bezprostředně po skončení finále 3. mistrovství světa juniorů do 21 let a legendární už 63. Zlaté přilbě v Pardubicích? Jak hodnotili své výkony v obou víkendových závodech?

Mistrovství světa juniorů do 21 let:

janowski.jpgMaciej Janowski (Polsko):Vše bylo perfektní, dráha byla skvěla, motorka skvěle bez jakýchkoliv problémů. Všechno fungovalo, jak nejlépe mohlo. Jsem strašně šťastný.

pawlicki_przemek.jpgPrzemyslaw Pawlicki (Polsko):Jsem také velmi spokojen stejně jako Maciej, bylo to moc dobré, jsem rád, že jsme stáli s bráchou na stupních vítězů, je to poprvé, co tři Poláci stáli na všech třech nejlepších místech. Je to super.

piotrpawlicki_1_1.jpegPiotr Pawlicki (Polsko):Tohle je můj první velký úspěch ve finále juniorů. Myslím, že kdybych vyjel v Gniezně aspoň sedm bodů, mohl bych být ještě velkým konkurentem třeba pro Vaculíka a Anderssona. Uvidíme.

———-

63. Zlatá přilba Pardubice:

holta2.jpgRune Holta (Polsko):Všechno fungovalo od začátku do konce tak, jak fungovat mělo. Ale finále je finále. Měl jsem špatný start, ale po startu jsem si našel místo, kudy jsem se dostal dopředu. Na konci jízdy mi došlo palivo, nádrž na motorce je malá a na těch šest kol je kumšt ji naplnit, došlo to v poslední zatáčce a já dojel jen setrvačností, naštěstí to vyšlo a Antonio mě nepředjel. Jsem rád, že jsem v závodě mohl startovat, vedení v Toruni řeklo, že momentálně nejsem dost dobrý na to, abych startoval za tým ve finále polské extraligy, proto jsem tady a myslím, že jsem jim ukázal, kdo je nejlepší.

lindback3.JPGAntonio Lindbäck (Švédsko): Byl to moc dobrý závod, snažil jsem se ho vyhrát na maximum, ale dnes vyhrál ten nejlepší. Runemu závidím, ale zaslouží si to a já mu moc gratuluji.

piotrpawlicki_1_1.jpegPiotr Pawlicki (Polsko):  „Cítím se moc dobře po těchto kvalitních závodech a celkově po tomto víkendu. Přijel jsem do Pardubic udělat co možná nejlepší výsledek a myslím si, že se to mně i mému bratrovi povedlo. Gratuluji Runemu, byl dnes nejlepší. Děkuji celému týmu, rodině a sponzorům. Bratr mi bude určitě umístění závidět, ale naštvaný nebude. On potřeboval zajet dobrý výsledek hlavně v sobotu a to se mu povedlo. Jsme mladí a máme ještě mnoho let před sebou, takže Zlatou přilbu můžu ještě můžu vyhrát.

dryml-ales.jpgAleš Dryml (nejlepší český jezdec):Lepší pocit je určitě, když člověk vyhraje, to umístění v malém finále je už jen taková útěcha. Měl jsem dnes motorky skvělé na startu, ale v jízdě jsem potom ztrácel. V průběhu závodu jsme se snažili motory doladit, ale nevyšlo to. Na nějakou spolupráci s týmovým kolegou z Pardubic Tomášem Suchánkem jsem v průběhu závodu nemyslel a ani on na mě. Soustředím se naplno na svůj výkon a nemyslím na nic jiného, to prostě nejde. Dnes si pomohli bratři Bjerre, ale bratrská výpomoc je určitě něco jiného než pomoc kolegy z týmu.

Zanechte komentář: