Nominace ledařské reprezentace

Autor článku:

ceska-republika.pngMelice35_1.jpgMinulou středu proběhlo v Pardubicích jednání ohledně průběhu ledařské sezóny 2012, která se s přicházejícím koncem roku blíží mílovými kroky. Jedním z výsledků brífinku českých ledařských elit je návrh na nominaci státní reprezentace pro závody mistrovství světa a Evropy.

Do známého prostředí se vrátí čeští ledaři v kvalifikačních záovdech Mistrovství světa jednotlivců na ledové ploché dráze. Jan Klatovský s Lukášem Volejníkem otevřou celé kvalifikační boje 14. ledna v rakouském Sankt Johannu, kde starší z bratrské dvojice neúspěšně bojoval o postup do finálového seriálu už v loňské sezóně. Antonín Klatovský si naopak v lednu zajistil v Sanoku místo náhradníka pro světové finále a i letos jej uvidí fanoušci v Polsku v závodě, který se podle nasazení zemí zdá být tím nejschůdnějším v cestě do osmidílného finále. Ve stejný den jako v Sanoku uvidí ruské Luchovicy boj Jana Peciny a Andreje Diviše v závodě, který naopak vypadá jako nejvíce nabitý.

Berlínský bronz bude v Togliatti obhajovat stejný tým, který skvělý úspěch v Mistrovství světa družstev na ledové ploché dráze vybojoval. Na krásný stadion do Togliatti pocestují bratří Klatovští tradičně doplnění o Andreje Diviše.

Evropská federace UEM dosud nevydala kvóty účastnických míst pro jednotlivé federace, a tak nemohl být vydán oficiální návrh na nominaci. Nicméně se počítá s tím, že Česká republika vyšle do semifinále Antonína Klatovského, který by měl podle papírových předpokladů doplnit ve finále svého bratra Jana.

Kvalifikace Mistovství světa jednotlivců:
14/01/2012 St. Johann: 2 Jan Klatovský, 6 Lukáš Volejník
28/01/2012 Sanok: 1 Petr Klauz, 12 Antonín Klatovský
28/01/2012 Luchovicy: 7 Jan Pecina, 14 Andrej Diviš

Finále Mistrovství světa družstev:
25 – 26/02/2012 Togliatti: Antonín Klatovský, Jan Klatovský, Andrej Diviš

Předběžná nominace na Mistovství Evropy jednotlivců:
10/03/2012 Assen (semifinále): Antonín Klatovský
11/03/2012 Assen (finále): Jan Klatovský

Zanechte komentář: