Patryk Dudek posílí Divišov

Autor článku:

dakmoto.jpgdudekpatryk.JPGPatryk Dudek je novou posilou DaK Moto Liebezeit Divišov, s odvoláním na závodníkovu webovou prezentaci to uvedla polská média. Devatenáctiletý závodník se tak přesouvá do Divišova po stejné trase, po které přichází Martin Vaculík. Zatímco Slovák byl jedním z klíčových jezdců Mšena v úspěšném boji o extraligový titul, „DuZers“ se do sestavy Greplu nevešel v roce 2011 ani jednou.

S mírnou dávkou nadsázky by se dalo tvrdit, že se odchovanec zielonogorského žužlu vrací do známého prostředí. Svůj debut v české nejvyšší soutěži si totiž odbyl v roce 2010 s plzeňskou vestou na výjezdu v Pardubicích. Ve Svítkově si s ním tehdy domácí na těžké trati vůbec nevěděli rady. Dudek se pak na východ Čech ještě dvakrát vrátil jako účastník finále Mistrovství světa juniorů. Příjmené vzpomínky musí mít Patryk Dudek i na divišovský ovál, kde si loni pověsil na krk zlatou medaili za vítězství v Mistrovství Evropy juniorských družstev.

Dudek v barvách Plzně nastoupil do dvou závodů extraligy a zakončil rok na osmém místě extraligových tabulek s průměrem větším než dva a půl bodu na jízdu. Do následujícího ročníku ale Plzeň nenastoupila, a tak se mladý Polák přesunul do celku obhájců titulu ze Mšena. Pod Kokořínem ale Dudkovi pšenka příliš nekvetla, když se nepředstavil ani v jednom ze sedmi závodů, do kterých klub v nedávno skončené sezóně nastoupil.

DaK Moto Liebezeit má nyní na soupisce tři závodníky, kteří spadají do kolonky cizinci. Už dříve klub oznámil dohodu s Rusem Romanem Považným a Slovákem Martinem Vaculíkem, jehož cestou na jih ze Mšena do Divišova se nyní vydává i Patryk Dudek. Očekává se ovšem, že tímto posilování nováčka extraligy zdaleka nekončí.

Na opačném pólu Dudkova přestupu stojí trojnásobný extraligový šampión ze Mšena, který přišel už o druhého závodníka ze svého cizineckého kontingentu. Lze tedy usuzovat, že v nadcházejícím ročníku uvidíme v barvách Greplu nějaké nové tváře.

Zanechte komentář: