Medaile bude tentokrát hodně vysoko

Autor článku:

FIM_1.jpgledy.jpgPolské webové stránky jako první dnes ráno uvedly sestavy týmů pro nadcházející 34. Mistrovství světa družstev na ledové ploché dráze, které se o víkendu uskuteční v ruském Togliatti.

V loňském roce jsme na našich stránkách tipovali bronzovou medaili a ta se po krásném boji v Berlíně potvrdila. Letos však medaile bude pro naše jezdce hodně vysoko a byla by zázrakem. Nejen proto, že náš tým je trochu oslaben nevyježděností Antona Klatovského, což bylo vidět i v Hamru, a neúčastí zraněného Andreje Diviše na postu náhradníka, ale především je to dáno sílou soupeřů. Posuďte sami.
O Rusech netřeba pochybovat. Sestava Krasnikov, Danil Ivanov a Dmitrij Chomicevič je to nejlepší, co lze v současné době na světě spatřit. Navíc Ivanov a Chomicevič jedou na domácí dráze. Loni silné Rakousko je ještě krapet silnější. Zorn sice letos nepůsobí tak dravě, ale tento minus bohatě vyváží Harald Simon, který šel výkonnostně hodně nahoru díky pravidelné online casino účasti v ruské lize. A to je v záloze slušný Leitner Švédové minulý rok bez Sereniuse bojovali s našimi o bronz. Letos se Posa vrací do reprezentace a spolu se Svenssonem budou určitě hodně silní. Serenius v posledních dvou letech dost ustoupil ze své letité výkonnosti, ale na postu náhradníka je letos výborný pravidelný účastník GP Robert Hendereson, který v Sanoku porazil mimo jiné i Jana Klatovského. Mezinárodními zkušenostmi ostřílený Anti Aakko minulý rok v týmu Finska pro zranění chyběl, ale letos je v plné síle zpět. Spolu s dalším účastníkem seriálu GP Jaerfem budou určitě mířit k medailím. Do týmu Německa se vrací loni na manažera týmu Liebmanna uražený Bauer. Jeho forma je však otazníkem. Vždyť pro zranění letos neabsolvoval žádný závod. Jeho kolegové z týmu Pletschacher a Niedermayer jsou nevyzpytatelní, jednou zajedou excelentně, podruhé jsou nevýrazní. Zbývají Holanďané, u nichž není radno podceňovat Rene Stellingwerfa. Nejednou již oba naše jezdce porazil. Druhý jezdec je u Halanďanů vždy slabý, ať už je to v tomto případě Reitsma nebo neznámý Schukkeb. Takže suma sumárum to vidím na boj našich s Němci o páté místo.

P2270236.JPG

P2270243.JPG

P1040567.JPG

8 comments

  1. Tak nazdar odborníku na ledovou dráhu. Medaile je vždycky vysoko, ale házet flintu do žita před bojem nebo psát články jako ty to přesně odpovídá stavu naší společnosti. Jak jsi podpořil naše ? Kde maj sehnat sponzory , když se píšou takový bláboly. A vůbec nestojíš mi za to se dál rozepisovat. ODPOVĚD´a myslím si , že pádnou ti poslali z Togliaty. Jindřich Vrábek

    1. Ono hold jak píše pan Vrábek, medaile je vždycky vysoko. A když se píše o ploché dráze dopředu, je to těžké odhadovat. Myslím si, že Mirek odborníkem na plochou dráhu všeobecně určitě je. Je to člověk, který se světem ploché motá už hodně hodně dlouho. To, že to člověk odhadne zrovna špatně, není třeba hned hodnotit ho jako neodborníka. Mirek určitě viděl více ledových závodů než VY pane Vrábek. Klukům v Togliatti posílám já osobně velké gratulace. Příští rok, než se pojede finále Mistrovství Světa družstev na ledě, budu moc rád, když mi pošlete svůj článek s odhadem výsledku naší reprezentace(můj e-mail je:tomas.wanke@speedwayfakta.cz). Naše stránky jsou rády za všechny lidi, co nám jakkoliv pomáhají.

      1. tak nevím, kolik viděl „nějakej Mirek“ ledových závodů, ale troufám si říct, že pan Vrábek zažil za několik sezón jako hlavní mechanik Antona Klatovského velké množství závodů, takže jste se strefil špatně.
        nicméně Váš mail asi využití najde, protože se tady kolikrát ohledně ledů píšou takové bláboly, že Vám sem tam nějaká vlašťovka na mail asi přilítne…..

          1. Ono vůbec články pana Wankeho by třeba nemusely být a tyhle stránky taky ne a pak by jste mohli brečet nad tím, že nikdo nepíše o ploché dráze atp. Škoda, člověk se snaží pro plochou dráhu něco dělat alespoň touhle formou a lidé si pořád jen a jen stěžují. A navíc základním pojmem těchto stránek už v názvu je Fakta.Ne extra dlouhé články, Ty jsou jen Zpestřením. Vážený pane „kala“, těším se na vaše nové stránky o ploché dráze, které někdy založíte a budete na nich mít vše 100%. Pak zruším Speedway Fakta a budu vaše stránky hojně navštěvovat. A to rovněž nemyslím nijak ve zlém. Až se budu psaním o ploché dráze živit, nebojte, bude to hned lepší.

  2. Osobně nevidím na tom článku nic tak hroznýho, aby bylo nutné se do jeho autora takto navážet. Pokusil se s nadhledem (tak by to mělo u novinářů být) zhodnotit aktuální výkonnost jednotlivých družstev a na závěr připojil osobní tip na výsledek. Ten k velké radosti všech fanoušků nevyšel a naši dokázali že loňská medaile nebyla žádnou náhodou….řeči o stavu společnosti jsou myslím v souvislosti s tímto článkem trochu přehnané

Zanechte komentář: