JL: Slovensko – Česká republika 55:30

Autor článku:

slovensko.pngceska-republika.pngOdveta sobotního závodu Jadranské ligy se jela o den později ve slovenské Žárnovici. Tady se však situace úplně změnila. Slovenský zým podal velmi vyrovnaný výkon a české jezdce nakonec porazil na své dráze 55:30. Nejlepším jezdcem domácího týmu se stal fantastický Martin Gavenda, který vybojoval 14 bodů. Dobře mu asistovala i trojice dalších domácích s jedenácti body, kde hlavně výkon Jána Halabrína byl úžasný. Z našich se bohužel vedlo dobře pouze Tomáši Suchánkovi, který vybojoval 13 bodů.

Výsledky:

Slovensko 55:
1. Fridrich Wallner (2*,R,3,2,2,2*) 11+2
2. Martin Gavenda (3,2*,3,3,d,3) 14+1
3. Samo Kukovica (2,3,R,2*,1,3) 11+1
4. Jan Halabrin (d,2*,2*,3,3,1) 11+2
5. Patrik Nagy (3,3,0,2*) 8+1

Česká republika 30:

6. Michal Dudek (0,1*,0,-,-) 1+1
7. Michal Škurla (1,0,0,0,1,0) 2
8. Tomáš Suchánek (3,2,2*!,1,3,2) 13+1
9. Roman Čejka (1,1,1,1*,1,1) 6+1
10. Ondřej Veverka (1,2,2,3,d) 8

7 comments

    1. Keby ste chceli písať z historického hľadiska tak by to muselo byť takto: Rakúsko-Uhorsko A vs. Rakúsko-Uhorsko B lebo myslím, že ste tam patrili aj Vy :)
      Ja by som len chcel pripomenúť, prečo slovenský tím jazdí túto ligu.
      V prvom rade ide o klub Speedway Club Žarnovica, ktorý by jazdil pod svojou hlavičkou a bolo by to presnejšie, avšak v tejto lige jazdia účastníci pod hlavičkou svojej krajiny. Tak preto názov Slovensko.
      Po ďalšie. Keby trochu sledujete aj iné web stránky, či už v CZ alebo klubovú stránku SC Žarnovica, dozviete sa, že SC Žarnovica sa snaží vybŕdnuť slovenskú plochú dráhu z 20 ročnej krízy. Jedným z riešení je jazdiť ligu, aj keď nie s čisto slovenskou zostavou, alebo dokonca hlavne medzinárodnou zostavou. Vďaka tomu mali v minulom roku viac príležitostí k jazdeniu Kis a Halabrín a v tejto sezóne Halabrín. A vďaka tomu videli domáci fanúšikovia viac pretekov, vďaka tomu videli v minulom roku trikrát v akcii Vaculíka na domácej dráhe, ktorému sa nedalo prísť tak na ZP ako aj na MSR a štartoval doma iba na MS a dvakrát na lige.
      V súčasnosti má slovenskú licenciu iba Ján Halabrín, Martin Vaculík a Fritz Wallner s Dominikom Weissom.
      Tieto preteky jednoducho majú prispieť k oživeniu pravidelného plochodrážneho života v Žarnovici a pritiahnuť tak záujemcov o tento šport z radov detí, ktoré by časom išli v stopách Vaculíka, Halabrína, či z minulosti ďalších pretekárov. Nech vidia, že sa doma môžu ukázať nielen na ZP, ale aj viackrát na iných pretekoch a nie stále iba jazdiť v zahraničí. V súčasnosti máme v klube 5 začiatočníkov a pribežne sa ozývajú ďalší záujemcovia.
      Dúfam, že som týmto podal dostačujúce vysvetlenie, prečo Slovenský tím nemá viac Slovákov a jazdí so zahraničnými posilami.

      1. Souhlasím s Toddem, je vidět, že když se něco dělá a nereptá,tak to jde. Podívejte se, kolik začínajících jezdců mají naše extraligové či ligové celky. Nejvíc asi paradoxně Chabařovice, kde se liga nejezdí. Možná se za pár let Žarnovica přihlásí do naší extraligy a natrhne našim prdel :)

  1. Halabrín výborně, ale chtělo by to více slovenských jezdců do týmu. Celá existence této ligy je dobrá myšlenka, až na ten rozpis. 5 proti 5ti, to je hanebně málo. Vždyť se používají daleko lepší rozpisy pro více jezdců.

    Extraliga.
    To se týká i naší extraligy. Nebo snad důvodem je ušetřit náklady? Čím méně jezdců v závodě, tím menší náklady klubů. A závod ať má minimální počet jízd. V jízdách jsou vidět stále ti samí jezdci a tým který má 2 nebo 3 dobré jezdce vyhraje. Loni se např. v některých extraligových minizávodech střetli 2 jezdci v závodě 7x, jiní se nestřetli vůbec. To činí závody neregulerní, o regulernosti bodových průměrů radši ani nemluvě. Jsem zvědav, jestli se ještě někdy dožiju návratu k plnohodnotnému sportu, to znamená čtyřutkání. (Nejsem už v juniorském věku, ale do urny se ještě zdaleka nechystám).

  2. Navážu na to co psal Todd:
    Přiznám se, že jsem nevěděl, že úplně všichni jezdci startující za Slovensko jsou vlastně z týmu SC Žarnovica. Ale pamatuju, když Žarnovica jezdila československou Extraligu, 1.ligu a kvalifikace o Extraligu (dnes bychom řekli baráž), včele se svojí hvězdou Zdeno Vaculíkem. A že ty kvalifikace byly obrovské bitvy, kde rozhodovalo pár bodíků. A mnozí příznivci skoro balancovali na pokraji infarktu. Jednoznačně jsem pro účast SC Žarnovica a slovenských jezdců v našich ligových soutěžích, i mistrovství ČR jednotlivců a dvojic.

Zanechte komentář: