Můžeme mít Mistra Světa…víte to?

Autor článku:

marketa.jpgfranc.jpgVíte, že česká republika může mít mistra světa na dlouhé ploché dráze? Tato informace by se měla rozšířit do podvědomí našeho národa. O ostatních sportech se píše a mluví i když máme někoho pouze v kvalifikaci na MS. Teď máme reprezentanta na druhém místě v žebříčku mistrovství světa a naše média by to nemělo nechat chladnými. Zkuste o této skutečnosti informovat dále. Češi by měli vědět, že je někdo takto reprezentuje!!!!

V letošním roce zažívá česká plochá dráha velké oživení na světové scéně. Může za to vzrůstem malý, ale výkony velký pražský závodník Josef Franc. Pepe, jak je mu ve světe ploché dráhy říká, je  33letý středočeský rodák, který svůj život zasvětil ploché dráze. Stal se odchovancem pražského plochodrážního klubu AK Markéta. A dnes je zařazen v Centru sportu MV.

 

Forssa_Finsko.jpg

Svůj plochodrážní um dává na obdiv již mnoho let v české a anglické lize. V letošním roce dostal možnost startovat jako tzv. „divoká karta“ v závodě Speedway Grand Prix – mistrovství světa na krátké ploché dráze. Na startu se postavil vedle světových špiček krátké ploché dráhy a svůj úkol vzal opravdu svědomitě. Když v jedné ze svých jízd porazil najednou tři mistry světa, tak diváci opravdu šíleli. Pepe se probojoval až do semifinále a ukázal, že jeho sezóna bude opravdu sršet úspěchy.

Josef_Franc.jpg

 
Největší úspěch ovšem letos Pepa získává na dlouhých oválech.V loňském roce si Pepa vyjel účat v seriálu Mistrovství světa na dlouhé a travnaté ploché dráze. Ukončil tak dlouholetou odmlku, kdy jsme v bojích o mistra světa neměli žádného zástupce jeho výkonnostní třídy. Pepe na začátku sezóny prohlásil, že tato sezóna bude nejlepší v jeho kariéře… Tato slova plní zatím na 100%. Seriál Mistrovství světa má v letošním roce celkem 6 závodů, ve kterých jezdci sbírají body do celkové klasifikace. Český reprezentant Josef Franc v uplynulých 5 závodech stál 4krát „na bedně“. Z toho byl dvakrát na 1.místě a dvakrát na 2.místě. Poslední závod se jede tuto sobotu 15.září v německé Vechtě. Zatím se Pepe dělí o druhé místo průběžného pořadí. Na prvního Fina Kylmäkorpiho ztrácí 17 bodů. Teoretická šance, aby byl český reprezentant mistrem světa, stále je!!!! Ovšem pro českou plochou dráhu je umístění na dalších stupních vítězů velkou slávou a výsledkem dlouholetého čekání na triumf.

Josef_Franc_2.jpg

 

Jednotlivé závody Mistrovství světa na dlouhé dráze a umístění Josefa France:

9.6. Forssa, Finsko – 2.místo
16.6. Forus, Norsko – 12.místo
7.7. Groningen, Holandsko – 1.místo
13.7. Marmande, Francie – 2.místo
8.9. Morizes, Francie – 1.místo
15.9. Vechta, Německo – ???

 

Průběžné pořadí seriálu MS:

1. Joonas Kylmäkorpi 123
2. Theo Pijper 106
2. Josef Franc 106


4. Martin Smolinski 102
5. Jörg Tebbe 92
6. Stephan Katt 70
7. Cameron Woodward 70
8. Matthias Kröger 67
9. Jannick de Jong 61
10. Glen Phillips 59
11. Andrew Appleton 53
12. Aki Pekka Mustonen 47
13. Bernd Diener 35
14. Stéphane Tressarieu 32
15. Jerome Lespinasse 24
16. Theo di Palma 19
17. Richard de Biasi 9
18. David Howe 8
19. Phillipe Ostyn 8

 

Morizes_Francie.jpg

Zanechte komentář: