Josef Franc je bronzový z mistrovství světa na dlouhé ploché dráze

Autor článku:

FIM_1.jpgFranc2.gifNejvětší ze svých životních úspěchu zaznamenal pražský plochodrážní závodník, odchovanec klubu AK Markéta, Josef Franc tuto sobotu v německé Vechtě. Na tomto oválu ukončil skvěle rozjetou sezónu na dlouhé ploché dráze celkově třetím místem světového žebříčku.

P1000885_1_1.jpgNaposledy měla Česká republika na dlouhé ploché dráze svého reprezentanta na stupních vítězů v roce 1991. Po 21-ti letech je to pro naší zemi obrovský sportovní úspěch. Bohužel, mnozí nevědí ani co to plochá dráha je, natož aby znali nějakého reprezentanta. Český národ by měl vědět o takovém úspěchu českého reprezentanta!

 

Josef Franc měl celý seriál mistrovství světa dobře rozjetý již od začátku. Před závodem v Německé Vechtě sdílel průběžné druhé místo, které si držel i během německého závodu. Vše se zlomilo ve finále, kde Pepe odstartoval jako poslední. Podle jeho slov: „Dráha byla hrozně tvrdá a já si prostě špatně vybral.

P1000860_1_1.jpg

Kdybych dojel za Smoliňákem, tak jsem druhý. Ale jsou to závody a já mám strašlivou radost z tý bronzový placky…“ Josef Franc měl jako jeden ze svých cílů umístit se do 7.místa v mistrovství světa na dlouhé ploché dráze. To se mu splnilo a je připravený umístění uhájit, nebo dokonce vylepšit v příštím roce. Letošní vítěz a trojnásobný mistr světa Kylmäekorpi se po závodě nechal slyšet, že bude příští rok útočit na čtvrtý světový titul. Na to mu druhý Smolinsky odvětil, že už ho tentokrát vyhrát nenechá. Pepe Franc jen seděl a tiše se usmíval. „Když se dva perou, třetí se směje???“  Celým závodem doprovázel Pepu jeho trenér, mechanik, učitel, rádce, kamarád, vzor a také závodník na dlouhých oválech Zdeněk Schneiderwind, bez kterého by jistě úspěch Pepeho takový nebyl.

P1000867_1.JPGSlibně rozjetá reprezentační sezóna Pepči France, zaměstnance Centra sportu MV, ještě nekončí. V sobotu se zúčastní finále mistrovství Evropy dvojic v ukrajinském Rovně, kde společně s Václavem Milíkem a Tomášem Suchánkem bude bojovat o evropský titul. Šance na výhru jsou pro českou reprezentaci v čele s Pepem vysoké.

Česká plochá dráha díky úspěchům Josefa France zažívá tento rok obrovské oživení. Snad tato skutečnost zvedne ze židle nejednoho fanouška ploché dráhy a přiláká na stadiony i nové diváky…

P1000884_1_1.jpg

Zanechte komentář: