Andrej Kudrjašov rozšíří slánskou sestavu

Autor článku:

akslany.gifkudrjasov.jpgPři úterním Markéta Open se Andrej Kudrjašov proháněl po Praze 6 s červenočernou slánskou vestou. Jak prozradil na tiskové konferenci po skončení závodu, důvod byl jednoduchý, podepsal totiž smlouvu s Cereasem Slaný. Odchovanec Turbiny Balakovo se tak na soupisce Středočechů přidal ke stálicím jako jsou Sebastian Ulamek nebo Adrian Miedziński.

Mistr Ruska do 19 let z roku 2009 nebyl dalek závodění v české extralize už v minulé sezóně, kdy jej do svých služeb přilákal DaK Moto Liebezeit Divišov-Plzeň. Ve hře totiž byla varianta, že by Rus ve svém posledním juniorském roce přijal českou licenci, podobně jako učinil mšenský Patrik Nagy. Kudrjašov si ale nakonec ponechal licenci své země a v tuzemské nejvyšší soutěži se nepředstavil.

Mladý Rus by pro slánské nemusel být vůbec špatnou volbou. Forma tradičních opor jako jsou Sebastian Ulamek, Piotr Świderski nebo Robert Kościecha má do ideálu daleko, naopak Kudrjašov ukázal v úterý na Markétě, že se dokáže vyrovnat Josefu Francovi nebo Václavu Milíkovi, aktuálně asi nejlépe jedoucím Čechům.

S Milíkem se Kudrjašov střetl už minulý rok, kdy společně bojovali o juniorské místo v sestavě druholigové Wandy Kraków. A byl to právě Kudrjašov, kdo dostával přednost v sestavě klubu z královského města. Pro letošek ale Kudrjašov ve městě nad Vislou nezůstal, přesunul se o patro výš do týmu ambiciózních Kozlů z Lublinu.

Zanechte komentář: