Tomáš Suchánek s drtivým finišem skončil v Kršku sedmý

Autor článku:

slovinsko.pngsuchanek.jpgstichauer.jpgPoslední dobou se ve forech objevují také užitečné informace, jako tomu bylo i v případě tohoto závodu, který se uspořádal v Kršku pod názvem „Golden Sign of Krsko“. V závodě se předvedli i dva čeští reprezentanti z Pardubic Tomáš Suchánek a Hynek Štichauer. Prvnímu zmiňovanému nevyšel začátek závodu, ale v posledních dvou jízdách zaznamenal 7 bodů a celkově skončil na sedmém místě. Druhý z českých zástupců zaznamenal stejně bodů jako Suchánek a nakonec skončil na místě desátém.

V samotném závodě zvítězil australský jezdec s originálním jménem připadajícím členský stát USA, na druhém místě se umístil polský jezdec reprezentující Rybnik Mariusz Fierlej a nejnižší stupínek na stupních vítězů zaujmul u nás známý maďarský jezdec Jozsef Tabaka. Za zmínku stojí také výkon Andriye Kudryashova, který se na následující sezónu upsal týmu ze Slaného. Kdyby v poslední jízdě nebyl vyloučen, mohl klidně pomýšlet i na místo na bedně.

Závody byly hodně zajímavé a nebylo by úplně od věci uspořádat podobně obsazený závod i v České republice. Podrobnému hodnocení závodu se jistě budou věnovat další komentáře, tak to přenechám jiným. Závod byl docela zajímavě obsazen, a proto bylo zajímavé sledovat i následující Pohár Franka Babice, ve kterém se představilo osm nejlepších jezdců ze základního rozpisu. Ve finále zvítězil vítěz základních rozjížděk Severní Dakota, kterému se tato sezóna zatím velmi daří. Druhé místo obsadil nakonec Jakub Jamrog, který se z Tarnowa přemístil do I. ligy, kde se mu daří víc.

 

Výsledky závodu:
1. Dakota North (Austrálie) – 13 (3,3,2,3,2)
2. Mariusz Fierlej (Polsko) – 12 (1,3,3,3,2)
3. Jozsef Tabaka (Maďarsko) – 11 (3,2,2,1,3)
4. Marcin Jedrzejewski (Polsko) – 11 (2,3,3,2,1)
5. Jakub Jamrog (Polsko) – 10 (3,1,3,R,3)
6. Andriej Kudriaszow (Rusko) – 9 (1,2,3,3,D)
7. Tomas Suchanek (Czech) – 8 (0,3,0,2,3)
8. Denis Stojs (Slovinsko) – 8 (3,0,1,1,3)
9. Robert Lambert (UK) – 8 (1,1,2,3,1)
10. Hynek Štichauer (Czech) – 8 (2,2,0,2,2)
11. Matic Voldrih (Slovinsko) – 7 (0,2,1,2,2)
12. Andriy Kobrin (Ukrajina) – 5 (2,R,2,1,R)
13. Ziga Radkovic (Slovinsko) – 4 (2,1,1,D,0)
14. Guglielmo Franchetti (Itálie) – 3 (1,0,1,0,1)
15. Matic Ivacic (Slovinsko) – 2 (0,1,F,1,0)
16. Ziga Kovacic (Slovinsko) – 1 (1)
17. Santiago Martinez (Argentina) – 0 (0,0,Fd,-,-)
18. Jernej Pecnik (Slovinsko) – 0 (0)

Pohár Franka Babice:

Semifinále:
1, North, Kudryashov, Jedrzejewski, Suchánek
2. Fierlej, Jamrog, Tabaka, Stojs

Finále:
North, Jamrog, Fierlej, Kudryashov

13 comments

  1. takse zdržím komentářů pochválím suchánka i hynka jen maličkost firlej je jezdcem krosna ne rybniku.ale to je jen kosmetická chybička to by ani zdejší experti nezaznamenali ti se věnují jiným problémům..kuba jamrog udělal dobře že se přemístil do lodže z tarnowa chtěl to sám docela mu to jde v zté první lize akorát nevím kdo že je to ten lambert jede za koho v té anglii?

  2. koukám na poláky michael bech jensen je tedy asi zavržen dvě jízdy za falubaz dvě zera a už se nesvezl dvakrát ho nahradili a myslím že na dlouho je tu pro něj labutí písní svézt se už na mistrovství dánska mu to nejelo neměl to riskovat . jo polsko je polsko .. tam mají žužlovci těžký život

  3. Ať už píše kterýkoliv Hujer třeba z Humpolce Mikkel Bech od začátku jezdí v dresu Vetlandy ve Švédsku a má podobný výsledky. Byl to pro něj první závod v Ekstralize a určitě jich eště pár příde akorát škoda že se nerozjezdil tenle rok eště v 1. lize. Jinak další Mikkel Michelsen a Niklas Porsing se eště nesvezli vůbec a ve švédsku maji podobný výsledky. Chce to čas na všechno ale ne na nějaký komentáře.

    1. tady bych si dovolil nesouhlasit. viděl jsi mistroství dánska? vůbec nestíhal já se ho ptal proč aon že měl špatn+ě nastavené motorky ale chyba byla někde asi jinde no uvidíme poláci moc šancí nedávají to jistě víš a ten michelsen bych řekl že je mntálně lepší porsing to je divočák

Zanechte komentář: