Čeští junioři postoupili do finále ME!

Autor článku:

fim_europe.gifceska-republika.pngcejka.jpg Dalšího úspěchu dosáhli naši plochodrážníci dnes v Divišově při semifinále ME juniorských družstev. Závodu se zúčastnily čtyři týmy: ČR, Švédsko, Německo a Lotyšsko. Souboj o jediné postupové místo do finále, ale svedli pouze naši a mladí švédové. Po prvních dvou sériích si naši vypracovali mírný náskok, který ale švédové dokázali smazat a navíc se sami před poslední sérií dostali do vedení. Čeští reprezentanti, ale nerezignovali a před poslední jízdou měli stejně bodů jako hosté ze severu Evropy. O postupu tak musela rozhodnout 20. jízda, v ní švéd Fredrik Engman po špatném startu upadl zatímco Roman Čejka přivezl důležité tři body a naši tak mohli slavit vítězství. O postup do finále se zasloužilo družstvo ve složení: Eduard Krčmář, Zdeněk Holub, Roman Čejka, Michal Škurla a jako náhradník Václav Milík.

Nepříjemnosti potkaly lotyšský tým, kterému nedorazil manažer ani jejich nejlepší jezdec Andžejs Lebeděvs. Lebeděvs zůstal v dánském Esbjergu na odloženém závodě Race- Off  pro GP 2014. Tento závod se nakonec vůbec neodjel a o novém místě a termínu se ještě bude jednat. Nepříjemnosti pro lotyšské družstvo pokračovaly i v závodě, kdy ve 13. jízdě poté co se zachytil o mantinel upadl Andrejs Kovalčuks a s podezřením na otřes mozku byl odvezen na vyšetření do nemocnice. Lotyši tak závod dokončili jen ve dvojici.

Čeští reprezentanti postoupili do finále, které se uskuteční 6. července v  Opole. Jejich soupeři bude domácí Polsko, Dánsko a Ukrajina. Obhájce titulu už oznámil nominaci pro tento závod, jsou v ní: Artur Czaja, Piotr Pawlicki, Bartosz Zmarzlik, Pawel Przedpelski a Krystian Pieszczek.

1. Česká republika: 45
Eduard Krčmář (3,2,1,-,3) 9
Zdeněk Holub (2,-,1,2,2) 7
Roman Čejka (3,3,-,3,3) 12
Michal Škurla (2,-,2,-,2) 6
Václav Milík (3,3,2,3,d) 11

2. Švédsko: 42
Jacob Thorsell (Fd,2,3,3,3) 11
Mathias Thörnblom (1,2,3,3,2) 11
Oliver Berntzon (2,2,3,2,d) 9
Fredrik Engman (3,3,3,2,R) 11

3. Německo: 20
René Deddens (3,1,Fd,2,2) 8
Danny Maassen (F,0,-,0,1) 1
Erik Riss (0,F,2,1,3) 6
Valentin Grobauer (1,0,2,1,1) 5
Mark Riss (F) 0

4. Lotyšsko: 9
Jevgenijs Kostigovs (1,1,1,1,1) 5
Ivan Plešakovs (0,1,0,0,1) 2
Andrejs Kovalčuks (2,Fd,0,Fd,-) 2

Jízdy:
1. Engman, Holub, Grobauer
2. Krčmář, Berntzon, Kostigovs, E.Riss
3. Čejka, Kovalčuks, Thorsell (Fd), Massen (F3)
4. Deddens, Škurla, Thörnblom, Plešakovs
5. Milík, Thorsell, Kostigovs, Grobauer
6. Čejka, Thörnblom, E.Riss (F3)
7. Engman, Krčmář, Plešakovs, Massen
8. Milík, Berntzon, Deddens, Kovalčuks (Fd4)
9. Thörnblom, Grobauer, Krčmář, Kovalčuks
10. Thorsell, E.Riss, Holub, Plešakovs
11. Berntzon, Škurla, M.Riss (F3)
12. Engman, Milík, Kostigovs, Deddens (Fd4)
13. Milík, Engman, E.Riss, Kovalčuks (Fd)
14. Čejka, Berntzon, Grobauer, Plešakovs
15. Thörnblom, Holub, Kostigovs, Massen
16. Thorsell, Deddens, Milík (d)
17. Thorsell, Škurla, Massen
18. E.Riss, Holub, Plešakovs, Berntzon (d)
19. Krčmář, Thörnblom, Grobauer
20. Čejka, Deddens, Kostigovs, Engman (R4)

 

15 comments

  1. konečně.. já myslel že jsem se ocitl 20 let nazpět porád tu čtu jen postup našich postup toho a toho skvělí víkend české plošiny jen mně mrzí že v tv ani zmínka fantastický ůspěch vendy milíka juniorů i zdenka simoty( neznám člověka kdo by to zdendovi nepřál) ALE RALYEKROS MÁ SVUJ POŘAD …. pbYt náš jediný zástupce vypadl kdesi v rozjíždkách…. a i ty šachy mají svuj pořad…

  2. čt sport to je kapitola sama pro sebe, neustálé trapné vysílání sportů jako je golf z US open apod, rallyecross opakovaný 5 týdně, ragby odněkud z anglie. Naštěstí jsou satelity a internet a nebude to tak dlouho trvat kdy naše milovaná televize půjde brzy doprdele.Jako šla už doprdele televize Nova, která už ani být trapnější nemůže. Naštěstí neplatím a ani jsem nikdy neplatil koncesionářské poplatky na tyto kraviny, tak z toho zase takové deprese mít nemusím. Jinak Milík a junioři super výsledky. Blýská se na lepší časy?

    1. Mily rocky, bohuzel si nevidis do huby…
      hadej proc CT omezuje vlastni tvorbu (v cetne sportovnich prenosu) ? Protoze nema penize. A proc nema penize? Protoze lidi jako ty neplati koncesionarske poplatky.
      Tvoje hloupost Ti ani nebrani se k tomu priznat. To je totez jako kdyz si cerny pasazer stezuje, ze vlak jede pozde.
      Predpokladam, ze vstupne na stadionech taky neplatis…

  3. Zdravím,
    upřímně děkuji všem divákům, kteří přišli na tenhle skvělý závod ze zaslouženým vítězným koncem. Byl to závod plný emocí, krásných soubojů, mnoha předjetí, lehkých pádů a rozhodnutích na kraji únosnosti. I to však přispělo ke skvělé atmosféře v hledišti, které hnalo naše mladé reprezentanty až na stupně nejvyšší. Také děkuji členům Auto Klubu Divišov v AČR, kteří odvedli výbornou práci a poskytli naší reprezentaci svůj stadion k tréninku, který šel finančně na vrub klubu. Závěrem chválím naše mladé jezdce, kteří zvládli tento velmi náročný závod a získali tak další důležité zkušenosti. Doufám, že se divákům, kteří přišli do ochozů u nás líbilo a že se rádi na další závod, kterým bude Mistrovství ČR jednotlivců 8. září 2013 k nám rádi vrátí.

      1. No myslím, že se nedá říci, že pískal rovinu. Vyvrcholilo to vyloučením Milíka, kdy švédský jezdec sám přiznal v depu, že spadl sám. Problémem byla i nepotrestaná vulgární gestikulace vůči divákům stejného jezdce. Takových problematických momentů tam bylo více. To že pískal Švéd je naprostá neprofesionalita FIM Europe. Je to nepříjemné pro všechny. Dělají to běžně. Váňa pískal naše v cizině a naposledy to odmítl. Což si myslím že je správné. Původně to měl pískat Latosynski z Ukrajiny. Nevím proč to změnili. Nic méně i díky výkonu pana rozhodčího se z tohoto závodu stal dramatický a nezapomenutelný zážitek se šťastným vítězným koncem.

  4. Byly to krásné, dramatické závody, škoda, že spousta fanoušků PD nedorazila. Mají čeho litovat. Na výkonu našich kluků bylo nejlepší to, že přes viditelnou nepřízeň rozhodčího BOJOVALI a vybojovali to. Rozhodně nepůsobili odevzdaně, jak to někdy bývá. Přijel jsem domů ochraptělý, ale s dobrým pocitem. Tak ať se i dál daří našim klukům, ale také divišovské partě p. Trojánka.

    1. v tomhle souhlasím nevím proč někdo utočí na divišovské tady kdykoli jsemtambyl tak super organizace snaha příjemní pořadatelé žádná arogance z moci když někomu dají pásku fakt prima chlapíci to tam dělají že nejsou peníze na lepší zázemí je jiná otázka tribuna by se šikla ale kde na to vzít ? to nikdo neporadí škoda toho me…. ti poláci jsou dost vydřiduši sehnali goloba jonsona sajfutdinova ati chtějí prachy takže původní záměr pro soutěž jezdců druhéo sledu vzal za své aprachy znovu vyhráli takže se to pojede jen tam kde zaplatí…

  5. však co jsemmluvil s chlapama co tam byli super závody napětéí až do konce naši bojovali to se cení jsou to mladí kluci mývají labilnější nervy ale tentokrát to naši ustáli koukal jsem v uterý na elitenserii jeli tam berntzon i thorsel mám tušení nic moc neukázali ale ten polák co to komentatoval na active2 sám říkal že švádi přiznali že jim gardel připískával…

  6. Mohu jen stoprocentně souhlasit s názorem Vorecha, opouštěl jsem Divišov s těmi samými pocity. Byť šlo nakonec jen o souboj dvou týmů, dík nasazení a bojovnosti naší omladiny to pro mne byl jeden z nejlepších závodů poslední doby. Navíc vzhledem ke stavu juniorů na Ukrajině máme v Polsku velmi reálnou šanci na medaili.

    K výkonu sudího bych jen poznamenal, že nechápu, jak podobný zoufalec může pískat GP, ještě jsem ho snad neviděl nezprasit závod. To platí obecně. Navíc Čechům škodí odedávna, je to přesně ten hajzl, co zařízl ledařskou repre v Inzellu 2009, kde v podstatě sebral Klatovákům bronz. To v Divišově předvedl ještě slabý odvar jeho tehdejšího soudcování v Německu

    A k tomu, že Švédy píská v závodě družstev Švéd, se raději ani nebudu vyjadřovat, myslím, že by mi Tomáš smáznul.

    1. Naprosto souhlasím s Vladimírem, že takhle pískat juniory je hodně nefér. Ale asi „Bližší košile nežli kabát“. Na dotaz Vořecha musím odpovědět, že je mi záhadou proč jsme se neodvolali proti nominaci rozhodčího, ale pravděpodobně nějaký důvod existuje.

      1. jestli to není tím že slábne náš vlvi v mezinárodní federaci kde jsme bráni jako chudí příbuzní polsko a švédsko či anglie mají vlv ostatní ostrouhají proot to tak vypadá co s e zeptat milana špinky co by státního trenéra? třeba by nám to vysvětlil myslím že je to člověk jenž má plochou rád a záleží mu na ní na rozdíl třeba od petra ondrašíka či jeho povedeného synka…

  7. Narodni federace nemuze ovlivnit nominaci rozhodcich pri zavodech UEM nebo FIM.

    Druha strana mince je ta, ze vsichni tady breci jak slabne nas vliv v FIM, jak televize prenasi jine sporty na ukor plochy… atd. Kdyz se pak v Divisove (coz je celkem uprostred republiky) jede takhle skvelej zavod, tak prijde zhruba 300 platicich…. !!!! Kde jste byli ? To pak muzeme tak akorat drzet hubu… Zavod evropskeho formatu a vysledek ? Ostuda ! Kluci jeli jak o zivot a nakonec jim tleskaly tak 200 lidi. Zbytek nepockal ani na vyhlaseni. Bylo mi az hanba.

Zanechte komentář: