Sezona Lukáše Drymla skončila

Autor článku:

zlata-prilba-pardubice.gifdryml_lukas2.jpgPřestože se ještě před pár dny zdálo, že vyčištění ramena bude poslední překážkou k Lukáše Drymla od návratu na ovály, vše je nyní přesně naopak. Lukáš Dryml už se po červnovém zranění z britské ligy do sedla svého motocyklu nevrátí – kvůli pokračujícímu zánětu v rameni musí rok 2013 předčasně ukončit.

„Letošní sezona pro mě bohužel skončila,“ potvrzuje Lukáš Dryml. „Nedá se nic dělat. Je to prostě dané zdravotním stavem. I když to tak možná nevypadá, tak fit nejsem. Minulý týden jsem měl operaci a pak jsem měl schůzku s profesorem z Motola, který mi řekl, jak to v rameni vypadlo po tom otevření. A opravdu se potvrdilo, že všude kolem té dlahy a šroubů je zánět. Ten se musí teď utlumit antibiotiky, těch už jsem měl také nespočetně. Nasadil mi další, protože se to musí potlačit. Jediné východisko, jak to zlepšit je vyndat dlahu a veškeré šrouby a pak se to tělo s tím vypořádá lépe, protože ten zánět se drží kolem toho cizího tělesa, kolem toho železa. Musí to ven a pak se to snad doléčí. Nevím, jestli přijdou další antibiotika nebo co mě čeká. Profesor říkal, že nejlepší by to bylo vyndat hned, ale na druhou stranu to ještě není možné, protože ta kost ještě není tak silná po té tříštivé zlomenině, aby vydržela bez té opory toho železa. Takže tak za měsíc by to chtěl vyndat, ale uvidíme, jak ta kost bude vypadat podle rentgenu.“

Do konce letošní plochodrážní sezony chybí přibližně měsíc a za tu dobu by se pardubický závodník nestihl dát dohromady: „Když se ale podíváme na kalendář, tak to musím letos uzavřít, ať chci, nebo nechci. Věřil jsem po té poslední operaci, po tom vyčištěním, že už se to zahojí a budu jezdit do konce sezóny a vyndání kovu přijde někdy během zimy. Musím podstoupit další operaci, kdy se to železo vyndá a pak ještě to bude trvat nějaký čas, než se to zahojí, protože ten zánět se tam drží kvůli železu.

Přibližně měsíc po zranění nastoupil trojnásobný mistr České republiky do finále Monster Speedway World Cupu v Praze. Mohl rychlý návrat způsobit další potíže s načtyřikrát zlomenou klíční kostí? „Určitě ne, já jsem se cítil hodně fit. Na motorce jsem se cítil dobře, akorát tou námahou se to prokázalo rychleji, že to rameno se nehojí, protože tam byl cizí materiál,“ vysvětluje Dryml.

Lukáše Drymla nyní mrzí, že se nebude moci na dráze rozloučit s fanoušky ani v Anglii, ani v České republice. „Bohužel už nestihnu ani poslední závod v Anglii v Eastbourne proti bráchovi, na to jsem se těšil od začátku sezóny. Na začátku sezony byl proti Belle Vue rain off a opravdu jsem věřil, že tam pojedu, udělám dobrý závod a pěkně se rozloučím s tou sezonou a s fanoušky v Anglii. Těšil jsem se i na play off doma v extralize, na semifinále a počítám, že i na finále. A na závěr sezony je Zlatá přilba. Těšil jsem se, teď jsem z toho trochu zklamaný, ale zdraví je nejdůležitější a přivodil bych si ohledně toho zánětu další komplikace, které by mohly ohrozit mojí další sezonu nebo sezony. Dal jsem na doktora, řekl mi: „Konec“,“ uzavírá Lukáš Dryml.

Zanechte komentář: