Zlatá přilba skončí pod světly

Autor článku:

ceska-republika.pngzlata-prilba-pardubice.gifLetošní 65. Zlatá přilba města Pardubic bude už padesátým ročníkem slavného závodu, který se bude konat na dráze areálu ve Svítkově. I přesto je ale prostor pro jedno „poprvé“, vůbec premiérově bude totiž cenná i ceněná trofej zářit v jasu umělého osvětlení.

Posun finálové jízdy na 18:20 si vyžádal televizní přenos sportovního kanálu České televize. Ta totiž zakoupila práva na televizní přenos Mistrovství světa v silniční cyklistice, který se časově kryje s plánovým vysíláním ploché dráhy. Zlatá přilba, pro kterou je televizní prezentace nesmírně důležitá, tak ustoupila a začne slavnostním nástupem netradičně „až“ v 13 hodin. Přenosy z obou sportovních přenosů se budou v nedělním odpoledni prolínat tak, aby fandové u televizních obrazovek nepřišli o nic důležitého.

24 comments

    1. Zlatá přilba je v TV každoročně, už desítky let. A díky bohu za to. Zůstala jako poslední přenos z tuzemské ploché dráhy v českých televizích.(pamatuju časy,kdy se přenášela i extraliga) Doba je dneska taková že co se týká diváckého zájmu, co není vidět v televizi,jako by neexistovalo. Přenos tradičního závodu je ta nejlepší reklama pro speedway. Skuteční fandové ploché dráhy si atmosféru ZP nenechají ujít osobně a tv přenos naopak k zájmu o tuto motoristickou disciplínu může přivést ty ostatní.

      1. přesně tak máš pravdu a bylo také pravidlem tedy kdysi, jak podotkl kolega že přenos začínal již od vylučovacích jízd, to dnes nevidíte jen přiblblej golf dávají třeba tři hodiny, či tenis nic neříkající většině národa motoristického nemají být náhodou i motoristické pořady vyvážené? koho zajímá 23 místo peška v motoGP či pád abraháma každý druhý závod? ralyekros , či ta blbina směsice motokrosu a silnice ? plochá nemá fanoušky ? možná věrnější sice méně ale věrnější jen pánové z tv či abrahá starší potřebují reklamu

  1. Tomu nerozumím, myslel jsem, že TV platí za to že vysílá přenos. Pak by to mělo uhradit i částečný výpadek na vstupném, pokud divák zůstane u bedny ?

    Přiznejme si že pro českého diváka už není ZP tím čím bývala kdysi, kdy naši závodníci atakovali nejvyšší stupně a byli rovnocenným soupeřem světovým hvězdám. Teď jsme se tak výkonostně propadli že z našich nemá nikdo šanci a to je neradostné pokoukání pro obyčejného fanouška, pokud není zasvěceným expertem, který dokáže ocenit i um cizích jezdců.
    Tuhle v noci dávali na ČT sport sestřih memoriál Tomíčka, hrozný výkony našich jezdců. Nejlepší z našich byl Pepe Franc – 10. O přestávce sváděl výkon na karburátor, která je citlivý na počasí !!!
    Chci tím jenom říci, že pokud naši nebudou rovnocennými soupeři s nadějí na nejvyšší stupínek bedny, tak se většina lidí dívat na ten sport nebude a TV to vysílat taky nebude.Všechno v TV je bohužel o sledovanosti, nikoliv o spravedlivém a vyváženém zpravodajství.

    1. Vždyť se v článku jasně píše že ČT práva na přenos zakoupila. Nic to ovšem němění na tom, že pro speedway je takový přenos skvělou reklamou. Jinak u různých sestřihů a přenosů z méně masových sportů to dnes v ČT běžně funguje tak, že pokud se má něco dostat na obrazovku musí to být prodpořeno významným sponzorským příspěvkem…
      Jinak souhlas s tím že divácký zájem je do uřčité míry spojen také s výkonností a celkovou úrovní našich závodníků, ovšem např. v případě Abrahama taky všichni vědí že nikdy mistrem světa na silnici nebude a přsto na to koukají statisíce českých diváků. To samé třeba fanoušci fotbalu – taky jim je jasné že Plzeň neporazí Barcelonu a nemůže ligu mistrů vyhrát,přesto to masově sledují…
      Jde hlavně o to aby ty závody byly dramatické a přenos byl zpracovaný tak, aby byl divácky atraktivní.

    2. Zdravím všechny,
      situace je bohužel taková, že za to, aby ČT vysílala ZP se dnes musí zaplatit….
      Podle sledovanosti by se tam asi nedostala.
      ČT je sice veřejnoprávní, ale chová se komerčně.
      Plochá dráha ale reklamu v TV potřebuje, takže přenos bude, avšak rozhodně na něm nevydělá pořadatel.
      Nejlepší reklamou by ale byla ZP na hlavě českého jezdce…..

  2. Soupiska vypadá exkluzivně , rozhodně lépe než loni. Pro naše ta největší motivace něco dokázat. Letos to byla až na vzepětí Milíka bída. Tak se snad pochlapí a do toho ještě loni skvělý Suchánek Než do něj vrazil Porsing. Tak tito dva, jinak fakt nevím. Tipuju Grega Hancocka, nebo Jonssona. A co Matej Žagar, ten by si to sakra zasloužil..

  3. Tentokrát mají v TV kombinovat ZP s cyklistikou. To bude jistě unikátní a labužnický kousek. Nešlo by náhodou dát nejdříve jedno (přímý přenos), potom druhé (záznam)? Jinak za bolševiků dávali běžně komplet nedělní ZP včetně úvodních vylučovacích a čtvrtfinálových skupin. To mělo aspoň úroveň. Pak to změnili na nový model, ukázat národu jen posledních osm jízd, to je otřes, obrovské prodlevy mezi jízdama, samé zbytečné tlachání, jízdy ve čtyřech. Často na ZP platí, že právě ty vylučovací a čtvrtfinálové jízdy jsou to nejlepší ze všeho. Hodně předjíždění, hodně bojovnosti, jízdy v šesti, za toho kdo výjimečně nejede nastoupí náhradník. Pro televizní diváky jsou přenosy posledních osmi jízd ZP utrpením. O ty nejlepší jízdy přijdou. Hlavně že vidí furt samý golf a podobné přiblblé pitomosti. Na co máme veřejnoprávní televizi a poplatky za bednu v domácnosti? Na bázény mafiánů či co?

    1. mně to zase vadí nejraději koukámna poláky jim rozumím ahlavně oni rozumí ploché všímají si maličkostítřeba kdo zrovna jede na jaké motorce či na té původní či má jinou vědí o jezdcích uplně vše líbí se my jejich přenosy třeba takové mistrovství dánska byl sice hezký závod ale nerozuměl jsem absolutně nic a tak jsem se musel koukat na live kdo vůbec v té jízdě jel a madarština je na tom obdobně němčina my nevadí neb rozumím dobře německy jak podotýkáš ty já to psal výš , za komančů trval přenos třeba tři hodky byly to skvělé časy ploché hodně lidí to zajímá jedu tam zase ceny jsou docela přiměřené zážitku si myslým o tom golfu radši už nepíši kapitola sama pro sebe je to

Zanechte komentář: