Lukáš Dryml a Filip Šitera podepsali „varšavskou“ smlouvu

Autor článku:

dryml-lukas.jpgsitera.jpgrzeszow11.gif  Na konec termínu pro dohodnutí kontraktů v polských ligách si domluvili tzv. varšavskou smlouvu i dva naši jezdci Lukáš Dryml a Filip Šitera, kteří ji podepsali s prvoligovým klubem PGE Marma Rzeszów. Díky této smlouvě si závodníci, pokud se nedostanou do týmu pro utkání, budou moci hledat jiný klub kam mohou být později zapůjčeni. Prvním klubem Lukáše Drymla v Polsku byl v roce 1999 Rybnik. Vůbec nejúspěšnější polskou sezonu měl v roce 2007, kdy v ekstraligové Czestochowé dosáhl na průměr 1,872 bodu na jízdu. Poslední působení někdejšího juniorského mistra světa u našich severních sousedů bylo v Lublinu v roce 2010. Uplynulá sezona byla pro Lukáše hodně smolná, neboť v červnu si v britské Elite League na domácí dráze v Eastbourne komplikovaně zlomil klíční kost a později se mu do rány dostala infekce. Toto zranění znamenalo i konec sezony, kromě jediného vystoupení ve finále Světového poháru v Praze.

Filip Šitera měl minulou sezonu varšavskou smlouvu s Lódźí, ale jedinou příležitost ke startu dostal za tehdy ekstraligové Gniezno. Příští rok se Filip bude snažit získat více šancí k závodění za našimi hranicemi, protože jeho domovský klub Grepl Mšeno se nepřihlásil do Extraligy.

V Kádru PGE Marma Rzeszów se nachází: Maciej Kuciapa, Pawel Miesiac, Rafal Okoniewski (ten by, ale chtěl být zapůjčen do Gdańska), Scott Nicholls, Dánové Nicolai Klindt a Kenni Larsen, Švéd Peter Ljung. Varšavskou smlouvu mají také maďarští jezdci Norbert Magosi a Patrik Nagy a Mateusz Szostek.

Zanechte komentář: