Trénink juniorské reprezentace v Plzni

Autor článku:

ceska-republikaplzenlVčera odpoledne proběhl na plzeňském stadionu trénink české juniorské reprezentace. Plzeňští pořadatelé zajistili sanitku s lékařem a vše připravili pro kvalitní trénink. Uskutečnil se jako součást přípravy na semifinále ME juniorských družstev, které se bude konat na stejném stadionu již 24. května. Na borský stadion se včera sjeli pardubický Václav Milík, slánští Eduard Krčmář a Roman Čejka a pražští Ondřej Smetana s Michalem Škurlou. Chyběl Zdeněk Holub, lékaři mu sice již sundali sádru z nohy a nyní používá ortézu, ale v pondělí šel ještě na kontrolu. Ve středu by se, ale už měl v Pardubicích představit na dráze při utkání ČR – Slovinsko v rámci Jadranské ligy.

Pět reprezentantů si nejprve ve dvakrát vyzkoušelo dráhu a poté se pod dohledem reprezentačního trenéra Milana Špinky utkali ve startech na pásku v pěti regulérních jízdách. Nejlépe si v nich vedli Václav Milík a Eduard Krčmář, dvě jistoty pro sestavu družstva. Následující pondělí 19. května se zde uskuteční ještě jeden reprezentační trénink, po kterém trenér Milan Špinka určí konečnou nominaci.

V samotném závodě ubyl našim juniorům jeden soupeř, neboť se odhlásil ruský tým. Zatím je v jednání účast jiného družstva. Dalšími rivaly budou Švédsko a Finsko. Obzvláště švédští junioři budou těžkým oříškem k rozlousknutí. V loňském semifinále v Divišově je naši reprezentanti porazili, ale letos se Švédové jeví ještě silnější. Obhajoba loňské bronzové medaile bude o to složitější, když ze semifinálového turnaje postoupí do finále pouze vítěz. Finále se uskuteční 28. června v německém Herxheimu a přímo jsou do něj nasazeni domácí,obhájce titulu Polsko a vloni druhé Dánsko.

 

Jízdy:

1. Milík, Krčmář, Smetana, Čejka (F)

2. Krčmář, Čejka, Škurla, Smetana

3. Milík, Krčmář, Smetana, Škurla

4. Krčmář, Čejka, Smetana, Škurla

5. Milík, Smetana, Škurla, Čejka (R3 – motor)